to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 15.04.2020

Κοινωνία

Οι τεχνικοί στο στόχαστρο της εργοδοσίας: Νέα στάση εργασίας στον ALPHA

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας της Μ. Τρίτης ανάγκασε τη διοίκηση του σταθμού να επιστρατεύσει προϊσταμένους και εργαζόμενους στην εταιρεία παραγωγής Green Pixel (ιδίων συμφερόντων) προκειμένου να βγει το δελτίο ειδήσεων...


Νέα στάση εργασίας, την οποία κήρυξε η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) και στηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ,  πραγματοποιείται σήμερα, Μ.Τετάρτη, από τις 10.00 ως τις 14.00 στον ALPHA, καθώς οι τεχνικοί του σταθμού  έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του σταθμού, ο οποίος επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο -οπότε και πέρασε στον έλεγχο της Μότορ Όϊλ- να περιορίσει τον αριθμό τους.

Είχε προηγηθεί χθές, Μ. Τρίτη, το απόγευμα (18.00- 22.00) άλλη 4ωρη στάση, η οποία, προσπεράστηκε από τη διοίκηση του σταθμού, με εξωτερικούς τεχνικούς, από άλλη εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΤΙΤΑ: «η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας αναγκάσε την εργοδοσία να επιστρατεύσει προϊσταμένους και  εργαζόμενους στην εταιρία παραγωγής Green Pixel (ιδίων συμφερόντων) προκειμένου να βγει το δελτίο ειδήσεων. Δε δίστασαν μάλιστα να φέρουν προϊστάμενο από τον ALPHA στο  Πικέρμι, στην Κηφισιά να δουλέψει για το δελτίο, “ξεχνώντας” την απαγόρευση πού οι ίδιοι έχουν επιβάλει, να μην έρχονται δηλαδή σε επαφή οι εργαζόμενοι του ALPHA στο Πικέρμι με τους εργαζόμενους στην Κηφισιά λόγω της πανδημίας. Δεν δίστασαν να στείλουν e-mail στους εργαζόμενους και να τους απειλούν λέγοντας ότι: «η εταιρεία αναμένει από κάθε εργαζόμενο να επιδείξει υπεύθυνη στάση, κρίνοντας αν θα πρέπει να συμμετέχει σε μία στάση εργασίας, η οποία γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι παράνομη και συνακόλουθα η συμμετοχή του σε αυτήν επιφέρει και τις σχετικές νόμιμες συνέπειες».

«Αλήθεια από που προκύπτει ότι η στάση εργασίας είναι παράνομη; Ποιο δικαστήριο αποφάσισε για αυτό; Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες με τις οποίες απειλείτε τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση;», αναρωτιέται η ΕΤΙΤΑ και τονίζει: «Ο τρόπος που αντέδρασαν στην στάση εργασίας κάνει ξεκάθαρο το λόγο για τον οποίο  προσπαθούσαν να μας “πείσουν” να παραιτηθούμε από τον ALPHA και να πάμε στην Green Pixel, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εργαζόμενους που δεν θα αντιστέκονται στις επιλογές της εργοδοσίας, πρόθυμους να αποτελέσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Οι τεχνικοί του ALPHA ζητούν:

1. Να συνεχίσουν τα συνεργεία των εξωτερικών μεταδόσεων να αποτελούνται από τουλάχιστον δύο άτομα, οπερατέρ και ηχολήπτη, πέραν των άλλων συντελεστών που απαιτούνται

2. Να ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης για μονομελή συνεργεία, που αποτελεί καταπάτηση του αρ. 9 της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, της μετενέργειας και των ατομικών συμβάσεων που ακολουθούν τη ΣΣΕ.

3. Να ακυρωθούν οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί, ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό

4. Να προσέλθει η διοίκηση στην υποχρεωτική διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων- αφού προηγουμένως έχει αναστείλει τις μή σύννομες, μονομερείς και απαράδεκτες αποφάσεις της- όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες και οι νόμοι για τα εργασιακά θέματα.

Ήδη, η διοίκηση του σταθμού έχει προχωρήσει στην αναστολή συμβάσεων 8 τεχνικών -όπως παρέχει το δικαίωμα η κυβέρνηση- και εκφράζονται φόβοι ότι στη συνέχεια θα απολυθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)