to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:22 | 21.01.2016

Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21/1

Η ζωή του Στιβ Τζομπς στος οθόνες


Στιβ Τζομπς

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ,

Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν κ.ά.

Ο φοβερός ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ ενσαρκώνει ένα πρόσωπο κομβικό για τον 20ό αιώνα, τον γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή της Apple, τον Στιβ Τζομπς. Παρόλο που αφιέρωσε τη ζωή του στην εξέλιξη της επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω της τεχνολογίας, «κατάφερε» να είναι αντιπαθής, σχεδόν μισητός.

Η επιστροφή

Σκηνοθεσία:Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ιναρίτου. Παίζουν: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόναλ Γκλίσον κ.ά.

Πιθανότατα πρόκειται για την ταινία που θα χαρίσει στον Λεονάρντο ντι Κάπριο το Οσκαρ Α'Ανδρικού Ρόλου. Αυτό τουλάχι­στον λένε τα προγνωστικά. Υποδύεται έναν κυνηγό, ο οποίος βρίσκεται βαριά τραυματισμένος και εγκαταλελειμμένος από ένα μέλος της ομάδας του στην άγρια και αχαρτογράφητη φύση της Αμερικής. Το ένστικτο της επιβίωσης και η δίψα για εκδί­κηση του δίνουν δύναμη να αντιμετωπίσει εχθρικές φυλές, αλλά και την ίδια τη φύση.

Anomalisa

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Κάουφμαν

Με την τεχνική του stop-motion animation είναι γυρισμένη η ιστορία ενός φοβερά επιδραστικού ομιλητή, ο οποίος καταφέρνει με τις συμβουλές του να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά έχοντας χάσει το νόημα της δικής του ζωής. Μέχρι που μια μέρα, η φωνή μιας κοπέλας κάτι «σπάει» μέσα του και είναι πια έτοιμος να φτιάξει τη δική του ζωή,

εγκαταλείποντας τα πάντα, μέχρι και την οικογένειά του.

Οι ήρωες του κακού

Σκηνοθεσία:Ζόε Μπεριατούα Παίζουν: Εμίλιο Παλάθιος, Χόρχε Κλεμέ- ντε, Μπεατρίς Μεντίνα κ.ά.

Τ ρεις έφηβοι, αντικοινωνικοί και «απρο­σάρμοστοι», συνασπίζονται και δημιουρ­γούν μια ιδιόμορφη οικογένεια. Μοιρά­ζονται τα πάντα και εξερευνούν μαζί τη σεξουαλικότητά τους. Καταλήγουν, όμως, να χρησιμοποιήσουν βία για να εκδικηθούν όποιον τους είχε περιθωριοποιήσει. Ένα βίαιο πέρασμα στην ενηλικίωση.

Κοκοράκι: Ο ήρωας της φάρμας

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ και Ροντόλφο Ρίβα - Παλάθιο Αλατρίστε

Ο ήρωας αυτής της ταινίας κινουμένων σχεδί­ων είναι ένα αδύναμο κοτοπουλάκι, που ανα­γκάζεται να γίνει γενναίος κόκορας όταν ένας κακός αγρότης απειλεί την οικογένειά του.

Ιάκωβος ο ψεύτης (1974)

Σκηνοθεσία: Φρανκ Μπάιερ Παίζουν: Βλαστιμίλ Μπρόντσκι, Έρβιν Γκεσόνεκ, Χένρι Χαμπχεν

Προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα εβραϊκό γκέτο που βρίσκεται σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, ο Εβραίος Ιάκωβος ακούει τυχαία από το γερμανικό ραδιόφωνο ότι οι Ρώσοι νικούν στο Μέτωπο και πλησιάζουν προς το μέρος τους. Κανείς από τους συγκρατουμένους του δεν το πιστεύει. Έτσι, αυτός σκαρφίζεται το εξής ψέμα: τους λέει ότι έχει παράνομα ένα ραδιόφωνο και κάθε φορά μιλάει για μια φανταστική νίκη των Ρώσων, ανεβάζο­ντας το ηθικό της κοινότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)