to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:26 | 12.12.2013

πηγή: Κέρδος

Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας 12-19/12/2013

Με άρωμα γιορτών...


ΧΟΜΠΙΤ: Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΙΤΗ

 

Παραγωγή: Βρετανία - Νέα Ζηλανδία Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον

Πρωταγωνιστούν: Μάρτιν Φρίμαν, Ιαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Αντι Σέρκις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Εβανζτελίν Λίλι, Ορλάντο Μπλουμ

 

υπόθεση

Στην ταινία «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή», ξαναβρίσκουμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Ερεμπορ.

 

Trailer

 
 

12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

12 YEARS A SLAVEΙστορικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 134'

Παραγωγή: ΗΠΑ - Βρετανία Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν

Πρωταγωνιστούν: Τσιούτελ Ετζιοφορ, Μπραντ Πιτ, Μάικλ Φασμπίντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Ντανό, Σάρα Πόλσον

12-xronia-sklabos
 
 


υπόθεση

Ενας ελεύθερος μαύρος, ζούσε στη Νέα Υόρκη μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος. Ο Σόλομον που βρέθηκε αντιμέτωπος με την σκληρότητα αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, αγωνίστηκε για να παραμείνει ζωντανός και να διατηρήσει όση αξιοπρέπειά του είχε μείνει. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

 

Trailer

 
 
 

LITTLE LAND

LITTLE LANDΝτοκιμαντέρΈγχρωμηΔιάρκεια: 52'
Παραγωγή: Ελλάδα - Γαλλία Σκηνοθεσία: Νίκος Νταγιαντάς
 
 


υπόθεση

Διατηρώντας ζωντανή την Ικαριώτικη παράδοση της «αλλαξάς» -η οποία αναβιώνει τώρα λόγω της κρίσης- πολλοί κάτοικοι της Ικαρίας δεν χρησιμοποιούν χρήματα για τις ανάγκες τους: γίνονται ταυτόχρονα μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, κάνοντας 10 δουλειές ο καθένας, από αιώνες μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. Ομως οι Ικαριώτες δεν ζουν μόνο καλύτερα από εμάς, αλλά και περισσότερο. Το ένα τρίτο του πληθυσμού ξεπερνά τα 90, και οι Ικαριώτες έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να περάσουν τα 100. Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μάς αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.

 
 
 

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ

THE CAMERAMANΚωμωδίαΑσπρόμαυρηΔιάρκεια: 69'
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Εντουαρντ Σέτζγουικ, Μπάστερ Κίτον
Πρωταγωνιστούν: Μπάστερ Κίτον, Μαρσελίν Ντέι, Χάρολντ Γκούντγουιν
 
o-kinimatografistis
 
.

υπόθεση



Ο Λιούκ Σάνον, ένας ασήμαντος φωτογράφος, είναι ερωτευμένος με την Σάλι, μια όμορφη γραμματέα των κινηματογραφικών στούντιο MGM. Για να την κάνει να τον προσέξει, αποφασίζει να γίνει καμεραμάν στην εταιρεία ώστε να είναι πιο κοντά της. Ομως με την κινηματογραφική κάμερα στα χέρια είναι εντελώς αδέξιος και κάνει συνεχώς λάθη. Ο,τι προσπαθεί να κάνει καταλήγει σε φιάσκο, έτσι σκέφτεται άλλους τρόπους για να πλησιάσει την Σάλι...

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)