to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 26.02.2015

πηγή: alterthess.gr

Πολιτισμός

Οι ταινίες στους κινηματογράφους από 26 Φεβρουαρίου

Ο κριτικός κινηματογράφου Στράτος Κερσανίδης γράφει κάθε εβδομάδα για το alterthess.gr τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες


CAKE

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Μπαρνζ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Άνα Κέντρικ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Αντριάνα Μπαράζα, Φελίσιτι Χάφμαν, Μάμι Γκάμερ, Ουίλιαμ Χ. Μέισι

Η Κλερ Σίμονς είναι μια γυναίκα που μετά από κάποιο ατύχημα έχει κληρονομήσει πόνους σε ολόκληρο το σώμα αλλά και ψυχολογικά τραύματα. Είναι πικρόχολη κι απότομη, παίρνει ηρεμιστικά και ο μόνος άνθρωπος που της συμπαραστέκεται είναι η οικιακή βοηθός της. Συμμετέχει σε μια ομάδα ψυχολογικής στήριξης και μετά από την αυτοκτονία μιας κοπέλας από την ομάδα αρχίζει να ενδιαφέρεται να μάθει για τη ζωή της. Η γνωριμία της με τον άνδρα και το παιδί του θύματος αρχίζει να την οδηγεί σε λυτρωτικούς δρόμους. Το τραυματικό της παρελθόν αρχίζει να ραγίζει και να αχνοφαίνεται το ελπιδοφόρο μέλλον.

Η Τζένιφερ Άνιστον εντελώς αγνώριστη δίνει κια θαυμάσια ερμηνεία για την οποία πολλοί μίλησαν για το «ρόλο της ζωής της» και μάλλον έχουν δίκιο, αφού κρατά σχεδόν μόνη της ολόκληρη την ταινία.

Κατά τα άλλα, ο Μπαρνζ σκηνοθετεί με τρόπο διακριτικό και αποφεύγοντας τις ακραίες συναισθηματικές εξάρσεις, ένα ισορροπημένο δράμα, μια ιστορία απώλειας και αναζήτησης της προσωπικής λύτρωσης. 

JOHN WICK

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι
Πρωταγωνιστούν: Κίανου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν, Γουίλεμ Νταφόε, Αντριάν Παλίκι, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Τζον Λεγκουιζιάμο, Ίαν Μακ Σέιν, Ντιν Γουίντερς

Ο Τζον Γουίκ, πρώην εκτελεστής, έχει αποσυρθεί. Τα γεγονότα όμως τον επαναφέρουν στην ενεργό δράση, όχι όμως επ’ αμοιβή. Μετά το θάνατο της γυναίκας του παραλαμβάνει ένα δέμα από το ταχυδρομείο, το οποίο περιέχει ένα μικρό κουτάβι. Αποστολέας είναι η γυναίκα του η οποία του έστειλε για να τη θυμάται. Ο Γουίκ προσπαθεί να ξεπεράσει την απώλεια και φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη το μικρό του φίλο. Μια μέρα ένας νεαρός και η παρέα του, βάζουν στο μάτι το αυτοκίνητό του. Τον ακολουθούν, εισβάλουν στο σπίτι του, τον χτυπούν, τον κλέβουν και σκοτώνουν το σκυλάκι. Τότε ο πρώην εκτελεστής αποφασίζει να εκδικηθεί. Όμως τα μέλη της συμμορίας ανήκουν στη ρώσικη μαφία, για την οποία είχε κάποτε δουλέψει.

Μια ταινία εκδίκησης, με δράση, σκοτωμούς και πολλά κλισέ. Στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία σε μια μέτρια, σε γενικές γραμμές, ταινία.  
 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
BLACK SEA

Σκηνοθεσία: Κέβιν Μακντόναλντ
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Σκουτ Μακνέρι, Τζόντι Γουίτακερ, Τζουν Σμιθ, Μπεν Μέντελσον, Καρλ Ντέιβις, Γκριγκόρι Ντόμπριγκιν, Μάικλ Σμάιλι

Ένα γερμανικό υποβρύχιο γεμάτο χρυσάφι βρίσκεται βυθισμένο στη Μαύρη Θάλασσα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ρόμπινσον, ειδικός σε υποθαλάσσιες έρευνες απολύεται ξαφνικά από την εταιρία που εργάζεται. Όταν του γίνεται πρόταση να πάρει μέρος σε μια αποστολή ανεύρεσης του χαμένου ναυαγίου, δέχεται αμέσως. Με ένα παλιό ρώσιοκο υποβρύχιο με ένα ανομοιογενλες πλήρωμα, ο Ρόμπινσον ξεκινά την έρευνα στα παγωμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Μέσα στον κλειστό χώρο οι άνθρωποι έρχονται κοντά. Κι όταν αποκαλύπτεται μια προδοσία με εντελώς αναπάντεχο τρόπο, οι ήδη εύθραυστες ισορροπίες ανατρέπονται και οι άντρες του πληρώματος αρχίζουν να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου.

Δυνατή κλειστοφοβική περιπέτεια στην οποία ο σκηνοθέτης εκτός από την άνταση κάνει και μία εξερεύνηση της ψυχοσύνθεσης των χαρακτήρων του στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν.

 

ΕΜΦΥΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ

INHERENT VICE

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Τζος Μπρόλιν, Όουεν Γουίλσον, Ρις Γουίδερσπουν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Κάθριν Γουότερστον, Μάρτιν Σορτ, Τζένα Μαλόουν, Μάρτιν Ντόνοβαν, Τζοάνα Νιούσομ

Το 7ο  και πιο αστείο βιβλίο του Τόμας Πίντσον μεταφέρεται στο σινεμά ως η 7η ταινία του Άντερσον. Πρόκειται για ένα αστυνομικό φιλμ νουάρ που «βυθίζεται» στην ψυχεδελική ομιχλώδη ατμόσφαιρα και τη νέον λάμψη της αμερικανικής υποκουλτούρας των ‘60s. Κεντρικός ήρωας ο Ντοκ Σπορτέλο, ένας ιδιωτικός ντέντεκτιβ, τον οποίο επισκέπτεται η πρώην αγαπημένη του, θέλοντας να τον μπλέξει στο σχέδιο απαγωγής του νυν ζάπλουτου μεγαλοεργολάβου εραστή της, τον οποίο η επίσημη σύζυγός του σχεδιάζει να κλείσει σε ένα υπερπολυτελές τρελάδικο προκειμένου να του πάρει την περιουσία!

Χιούμορ, μυστήρια και ψυχεδέλεια σε  μια ατμοσφαιρική ταινία.

 

ΑΡΚΟΥΔΕΣ

BEARS

Σκηνοθεσία: Άλιστερ Φόδεργκιλ, Κιθ Σόλεϊ

Μια οικογένεια καφέ αρκούδων από την Αλάσκα αποτελούν το καστ αυτού του πρωτότυπου ντοκιμαντέρ.

Οι σκηνοθέτες κινηματογραφούν τους γονείς να διδάσκουν στα μικρά τους το πώς θα επιβιώσουν στην άγρια φύση. Το ταξίδι τους ξεκινάει με το τέλος του χειμώνα, όταν οι αρκούδες ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη στην οποία είχαν πέσει. Ο κόσμος έξω είναι τόσο ελκυστικός, αλλά και τόσο επικίνδυνος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)