to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι στόχοι της Φώφης και τα νέα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ

Με σαφή και μάλιστα τριπλή πολιτική στόχευση ήταν οι ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τη στελέχωση κρίσιμων πόστων του Κινήματος.


Με σαφή και μάλιστα τριπλή πολιτική στόχευση ήταν οι ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τη στελέχωση κρίσιμων πόστων του Κινήματος.

Συγκεκριμένα, επιμένοντας στο συμβολισμό της ανανέωσης με φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Νεολαίας, Παύλος Χρηστίδης.

Η δε επιλογή του πρώην υφυπουργού Παιδείας και στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρου Παπαθεοδώρου, στη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας σηματοδοτεί το άνοιγμα στον χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, όπου το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επανατοποθετηθεί πολιτικά, έχοντας «εξοκείλει» στη διάρκεια της σύμπλευσης με τη Ν.Δ.

Αν στις παραπάνω επιλογές, προστεθεί και η εκλογή του Στέφανου Ξεκαλάκη στη θέση του γραμματέα (είχε καλέσει πέρυσι τον  κ. Βενιζέλο να παραιτηθεί και είχε χαρακτηρίσει το εγχείρημα της Ελιάς «κοροϊδία»), τότε καθίσταται περισσότερο εμφανές ότι η πολιτική επιρροή του Ευάγγελου Βενιζέλου βαίνει μειούμενη και σε κάθε περίπτωση, οι στρατηγικοί στόχοι της νέας προέδρου κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση. 

Τρίτη κίνηση της κ. Γεννηματά με στόχο την επανένωση με τον κόσμο και τα στελέχη που ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η αξιοποίηση του Βασίλη Εξαρχου ως διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με «όπλο» τη σχέση εμπιστοσύνης με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διευθυντής στο γραφείο Τύπου ορίστηκε ο συνάδελφος Νίκος Βοσδογάνης και υπεύθυνη Πολυμέσων η Πέγκυ Ζαγορίτη

Η μεγάλη εμπειρία μέτρησε για τα «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη, Χρήστο Πρωτόπαπα και Νίκο Σαλαγιάννη που διατηρούνται αντίστοιχα στις θέσεις του επικεφαλής Τομέα Πολιτικού σχεδιασμού – Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου και του γενικού διευθυντή του κόμματος. 

Στην τιμητική θέση του επικεφαλής Συμβουλίου Πολιτικών εμπειρογνωμόνων ορίστηκε λόγω κύρους ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ στον κομβικό τομέα του επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας (και για λόγους τήρησης ισορροπιών καθώς τάσσεται υπέρ της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη) αξιοποιήθηκε ο Γιάννης Μανιάτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)