to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 23.03.2015

πηγή: tempo24

Πολιτική

Οι σχολικοί φύλακες δικαιώνουν τον Κατρούγκαλο - Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σωματείου

"Δεν έχω πλέον το δικαίωμα να σας εκπροσωπώ. Δεν μπορώ να σας αναλάβω, λόγω της ιδιότητάς μου ως Ευρωβουλευτής": Έτσι απάντησε ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρόεδρο του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων Αχαΐας, Ηλία Τσούνα, όταν του ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να τους εκπροσωπήσει στο δικαστήριο σχετικά με το θέμα της επαναπρόσληψής τους.


Αυτό αποκάλυψε ο κ. Τσούνας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Αντέννα Πάτρας 103,5 και τον δημοσιογράφο Νίκο Σύφαντο.

Εν μέσω θύελλας που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις πληροφορίες για «σκάνδαλο» που αφορούσε δικηγορική προμήθεια 12% του κ. Κατρούγκαλου, προκειμένου να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους, ο πρόεδρος του σωματείου, δικαιώνει τα όσα μέχρι σήμερα υποστηρίζει ο νυν υπουργός. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσούνας ανέφερε ότι ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο νομικός τους εκπρόσωπος την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος τους, ο νυν υπουργός. Τον Νοέμβριο του 2014 είχε οριστεί το πρώτο τακτικό δικαστήριο για την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών φυλάκων. 

"Τον πήραμε τηλέφωνο για να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας. Όμως μας είπε ότι δεν μπορεί να μας αναλάβει πλέον καθώς εξελέγη Ευρωβουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2014 και ο νόμος δεν του το επέτρεπε". 

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσούνας είπε: "Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου. Δεν είχε τεθεί κανένα θέμα προμήθειας 12%". 

"Όταν έγινε υπουργός και ζητήσαμε να τον δούμε μας είπε ότι δεν μπορώ να σας δω ξεχωριστά γιατί σας έχω αναλάβει στο παρελθόν και δεν θα ήταν σωστό πολιτικά", πρόσθεσε ο κ. Τσούνας, αποκαλύπτοντας νέες πτυχές στην υπόθεση που έχει ταράξει την πολιτική σκηνή σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος του υπουργού. 

Στο μεταξύ, ο υπουργός αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στις 6 το απόγευμα σε νέα συνέντευξη τύπου.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Κατρούγκαλος: Καταρρέει η σκευωρία - Χρησιμοποίησαν πλαστά αποδεικτικά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)