to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι «πρόθυμοι» έπιασαν δουλειά για διάσωση της κυβέρνησης μέσω της εκλογής ΠτΔ

Ένα ανέλπιστο δώρο, στην προσπάθεια «διάσωσής» της μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δέχθηκε η κυβέρνηση από ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών.


Συγκεκριμένα, οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας, σε συνεργασία με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, συνέταξαν ένα κείμενο πρωτοβουλίας, ζητώντας εθνική συμφωνία και συνεννόηση για εκλογή Προέδρου, αναθεώρηση του Συντάγματος, διευθέτηση του χρέους και κατόπιν διενέργεια εθνικών εκλογών εντός του 2015, χωρίς να προσδιορίζεται ο μήνας, όπως υπεδείκνυε (για τον Μάιο) η προηγούμενη πρόταση των εφτά της ΔΗΜΑΡ. 

Τη συμφωνία τους με το προτεινόμενο πλαίσιο φέρονται να είχαν εκφράσει μέχρι αργά χθες το βράδυ, εκτός των τριών προαναφερθέντων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Πάρις Μουτσινάς, Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Κατερίνα Μάρκου και οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σηφουνάκης και Κώστας Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η προσπάθεια συλλογής υπογραφών ήταν σε εξέλιξη. 

Από την άλλη, το κείμενο απορρίφθηκε από αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι αρνήθηκαν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί. 

To κείμενο των βουλευτών όπως δημοσιοποιείται από το Βήμα

Τέλος, συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι η ώρα των βουλευτών και όχι των κομμάτων», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής, με ταυτόχρονο προσδιορισμό του χρόνου των πρόωρων εκλογών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)