to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 04.07.2022

Διεθνή

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί και 16 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ

Χάος επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) στη διάρκεια παρέλασης για την επέτειο της 4ης Ιουλίου στο κέντρο του Ιλινόις, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ, προκαλώντας πανικό τόσο στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση όσο και στους θεατές.


Πέντε είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 16 οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 4ης Ιουλίου στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γειτονικής κοινότητας Έβανστον, ο δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψή του.

"Πολυάριθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ", ανέφερε εξάλλου ο δήμος.

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία.

Μάρτυρες υποστήριξαν πως είδαν τουλάχιστον πέντε αιμόφυρτους ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και άλλον έναν κάτω από μια κουβέρτα, σύμφωνα με την Chicago Sun Times, ενώ ρεπόρτερ της ίδιας εφημερίδας είπε πως ειδε τρία άτομα να έχουν πέσει στον δρόμο και να μην έχουν τις αισθήσεις τους.

Οι πυροσβέστες και οι τραυματιοφορείς που βρίσκονταν στο σημείο ανέφεραν μέσω του ασυρμάτου τους ότι περίπου εννέα άτομα είχαν πυροβοληθεί. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά πολλά ασθενοφόρα εθεάθησαν να μεταφέρουν θύματα στο νοσοκομείο.

Ορισμένοι παρευρισκόμενοι στην παρέλαση, δήλωσαν ότι είδαν τον ένοπλο στην οροφή ενός κτιρίου, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)