to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 22.05.2012

left.gr

Πολιτισμός

Οι προτάσεις του left.gr για το Φεστιβάλ Αθηνών 2012

Μείνετε συντονισμένοι!


Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2012 παρά τις οικονομικές δυσκολίες που συνάντησε στο δρόμο προς την υλοποίηση, επανέρχεται φέτος με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα σηματοδοτώντας για ακόμη μια χρονιά το πολιτιστικό μας καλοκαίρι. 

Με θλίψη μας διαπιστώσαμε κάποιες σημαντικές απώλεις σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, παρόλα αυτά το τελικό πρόγραμμα της διοργάνωσης παραμένει εξαιρετικό και δίνει αισιόδοξο μήνυμα κόντρα στο κυρίαρχο σκηνικό κρίσης.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε εχθές Δευτέρα 21 Μαίου θέτοντας στο κοινό την επιτακτική πρόκληση να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα. Η πολιτιστική ομάδα του left.gr θα προσπαθήσει, στο μέτρο που δύναται, να βγάλει από το τέλμα αυτό το ελληνικό φιλοθέαμον κοινό, κάνοντας κάποιες προτάσεις, ενδεικτικού χαρακτήρα.


Για τις δύο πρώτες βδομάδες του Ιουνίου, διαλέγουμε:

Την παράσταση “ Gólgota picnic”,του Αργεντίνου Rodrigo García , που έχει προκάλεσε σάλο για το αντιχριστιανικό της αλλά και για την πρωτοτυπία και την καυστικότητά της. Μην την χάσετε!Στις 16 και  17 Ιουνίου.

Συνεχίζοντας σε διεθνή αστερισμό, το «Βρίζοντας το κοινό» της καλλιτεχνικής κολεκτίβας De ΚΟΕ, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Πέτερ Βαν ντε Έεντε, ανατρέπει κάθε θεατρική σύμβαση, σοκάροντας χωρίς ενδοιασμούς τους θεατές. Το αντιθέατρο του Έεντε προσπαθεί να βγάλει τον θεατή από την παθητικότητα του δέκτη και να τον κάνει ενεργό συμμέτοχο στην παράσταση. Στις 10 και 12 Ιουνίου.

Για όσους προτιμούν τις εικαστικές τέχνες, η νέα δουλειά του Γιάννη Κουνέλλη είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής κάνοντας το Μουσείο Μπενάκη κεντρικό σταθμό του προγράμματος. Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, εμπνέεται από το κίνημα της Arte Povera, θέτοντας τα αντικείμενα των παλαιοπωλείων της Αθήνας υπό διαφορετικό πρίσμα. Ως της 30 Σεπτεμβρίου.

Στο εξωτικό κλίμα της ανατολής, μας προσκαλούν οι Τυνήσιοι Αλί και Χεντί Ταμπέτ, παντρεύοντας το χορό, το θέατρο και το τσίρκο υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής σούφι στην παράσταση Rayahzone.

 
Μείνετε συντονισμένοι στο left.gr για περισσότερες προτάσεις σχετικά με το φεστιβάλ, για θεατρο-κριτικές και ανταποκρίσεις.

Το πρόγραμμα σε  μορφή pdf και στην  επίσημη ιστοσελίδα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)