to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι πολίτες κατάλαβαν πού το πάει η Ν.Δ.

Είναι σαφές πού στοχεύει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ.: Στο να υποσκάψει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, στο να δημιουργήσει μια εικόνα ήττας και παρακμής και στο να...


Είναι σαφές πού στοχεύει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ.: Στο να υποσκάψει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, στο να δημιουργήσει μια εικόνα ήττας και παρακμής και στο να χτυπήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

- Πώς το επιδιώκουν: Με κάθε τρόπο, ηθικό και ανήθικο. Επιθέσεις στην οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, προσπάθεια να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με έκνομες ενέργειες και πρόσωπα από τον χώρο της τρομοκρατίας, δημοσκοπήσεις που έδιναν διαφορά σε διψήφια ποσοστά, κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών της κυβέρνησης. Ένταση, ψευτοτσαμπουκάδες, σκανδαλολογία, fake news. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε σε μια χώρα κατεστραμμένη, σε μια χώρα που ό,τι καλό γίνεται οφείλεται στο ότι «έρχεται ο Μητσοτάκης», ενώ για ό,τι κακό «εσείς κυβερνάτε, εσείς φταίτε».

- Τι κατάφεραν: Τίποτα! Αντίθετα, μας φανάτισαν και μας συσπείρωσαν. Μας θύμισαν τι σημαίνει Δεξιά και ειδικά τι σημαίνει Ακροδεξιά... Κατάφεραν να «σηκώσουν από τον καναπέ» ένα μεγάλο τμήμα πολιτών οι οποίοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά ζητούσαν περισσότερα, είχαν ενστάσεις και κρατούσαν στάση αναμονής. Τώρα πλέον όλοι κατάλαβαν ότι η προσπάθεια παλινόρθωσης της Δεξιάς δεν έχει δημοκρατικό πρόσημο αλλά έχει πρόσημο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, διαπλοκής και διαφθοράς. Θέλουν ρεβάνς ενάντια σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση, σε κάθε εργασιακό δικαίωμα, σε κάθε μέτρο ισότητας και δικαιοσύνης.

Οι πρόσφατες συγκεντρώσεις και περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, η αυθόρμητη μαζική συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πείθουν ότι οι Έλληνες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλάβει «πού το πάει» η αντιπολίτευση και δεν επηρεάζονται από τη fake εικόνα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι γνωστοί ολιγάρχες.

Πλέον, ακόμα και τα δικά τους ΜΜΕ άρχισαν να μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για την όποια δημοσκοπική διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Άφησαν τις «εκτιμήσεις» για διψήφια διαφορά, τώρα μιλούν για «κοντά στο 5%» και όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν κι άλλο «νερό στο κρασί τους» μιλώντας για «αδιευκρίνιστη ψήφο» και «βουβό κλίμα»...

Η «καθολική δημοσκόπηση» στις 26.5 θα αποτυπώσει μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχο, πρωταγωνιστή και ρυθμιστή των εξελίξεων. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι που «δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς αστυνομική συνοδεία» ήδη γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, σε κάθε εκδήλωση. Όσοι ηγούνταν εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για «την προδοσία των Πρεσπών» έχουν λουφάξει καταλαβαίνοντας ότι είναι απομονωμένοι από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι στις 26.5 ψηφίζουμε για πολλά περισσότερα: Ψηφίζουμε για το τι Ευρώπη θέλουμε, για την απομόνωση της Ακροδεξιάς, για την ανάπτυξη με δικαιοσύνη, για να αποκατασταθούν οι μνημονιακές αδικίες, για το πενθήμερο και το οκτάωρο, για δημοκρατία, ψηφίζουμε για να τελειώσουμε οριστικά με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Οι πολίτες στις 26.5 ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μαζικά, μαχητικά, ειρηνικά, δημοκρατικά, προοδευτικά, συμμαχικά. Και τον Οκτώβριο στις εθνικές εκλογές επικυρώνουμε την απόφασή μας για μια ακόμα τετραετία προόδου, ανάπτυξης και δημοκρατίας.

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)