to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 10.02.2013

Πολιτισμός

Οι «πειρατές» απέκτησαν τη δική τους ταινία!

Είναι το πιο controversial ντοκιμαντέρ του 2013! Φημολογείται ότι κόστισε 13.000.000 δολάρια. Αλλά μπορείς να το δεις… δωρεάν! Απλά, πάτησε το play, ακριβώς δίπλα. Και σκέψου πως οι δημιουργοί του καταζητούνται, με έναν από αυτούς να βρίσκεται ήδη στη φυλακή…


Η εμφάνισή του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το σινεμά. Για την ακρίβεια, έκανε πολλούς από εσάς να μην ξαναπατήσετε σε σινεμά! Η ιστορία του Pirate Bay , από τον πόλεμο των torrents και το νομικό κυνήγι των studios του Χόλιγουντ, μέχρι την πλέον θορυβώδη δίκη των ιδρυτών του και τις ποινές φυλάκισης ή τις αποζημιώσεις (για απώλειες ύψους 13.000.000 δολαρίων), επόμενο ήταν να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο γυριζόταν στο διάστημα δύο χρόνων, από το 2008, με τους συντελεστές του να μη φαντάζονται που και πως θα βρίσκονται μετά την ολοκλήρωσή του.


Το φιλμ παρακολουθεί τη δράση ενός hacker, ενός internet activist και ενός network nerd, των τριών ανθρώπων που έστησαν το Pirate Bay, δηλαδή, μέσα από την καθημερινότητά τους και τις απίστευτες ανατροπές που, σταδιακά, άλλαξαν ολοκληρωτικά τη ζωή τους. Το όλο project χρηματοδοτήθηκε (με 51.424 δολάρια, τελικά) μέσω του  Kickstarter, ώστε να εξασφαλισθεί η αμοιβή ενός μοντέρ και να πληρωθούν οι χρονικές βάρδιες που χρειάστηκε να σπαταλήσουν μαζί του σε ένα ενοικιαζόμενο studio με τον κατάλληλο εξοπλισμό.


Η παγκόσμια πρεμιέρα του  «The Pirate Bay: Away From Keyboard» έγινε χθες, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου, με το κοινό ολόκληρου του πλανήτη να έχει τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ μέσα από το YouTube ή να το «κατεβάσει» από το site του Pirate Bay (ελεύθερα, προφανώς). Για όποιους θελήσουν να υποστηρίξουν περισσότερο την ομάδα του site, το φιλμ μπορεί να «κατεβεί» με χρέωση ή να το παραγγείλει κανείς σε μορφή DVD.


Όποιο τρόπο κι αν ακολουθήσεις, αξίζει να δεις και να μάθεις την ιστορία αυτής της επανάστασης των cyber-libertarians, που για πολλούς είναι ήδη… old history. Στο φινάλε, αυτό που μετράει για το σκηνοθέτη του «The Pirate Bay: Away From Keyboard» είναι η εξής πρόταση: «Please share this film online»!


Πηγή: freecinema.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)