to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 24.05.2018

Πολιτική

«Οι παρεμβάσεις της κ. Ασημακοπούλου έχουν καταλήξει “γραφικές”»

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, απαντά σε ανακοίνωση της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου


Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, απαντά σε ανακοίνωση της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου δήλωσε:

«Οι παρεμβάσεις της κυρίας Ασημακοπούλου έχουν καταλήξει “γραφικές”.

Ειδικά ως προς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται και οι οποίοι κρίνονται, τουλάχιστον, ανέμπνευστοι.

Με αυτές τις παρεμβάσεις, δυστυχώς, η ΝΔ δεν συμβάλλει στο διάλογο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Και πως θα μπορούσε, άλλωστε, όταν:

Η ίδια είναι υπεύθυνη για το “πάγωμα” της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση ψηφιακών έργων στη χώρα μας; Η άρση της αιρεσιμότητας ήρθε το Μάρτιο 2017 μετά από ενέργειες του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

Ο Πρόεδρός της εξαγγέλλει ψηφιακά έργα, την ημέρα που αυτά βρίσκονταν ήδη στη διαβούλευση και σήμερα στη φάση των προκηρύξεων;

Δεν αναγνωρίζει εθνικές πρωτοβουλίες σχετικά με την εφαρμογή/υιοθέτηση νέων τεχνολογιών (π.χ. Blockchain);

Λοιδορεί την υλοποίηση σημαντικών δράσεων για το δημόσιο και τις επιχειρήσεις, όπως η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων στους τομείς της Δικαιοσύνης και του Τουρισμού, το e-ΓΕΜΗ, τη νέα πύλη εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, κ.ά;

Αν και δύσκολο για την ίδια, καλούμε τη ΝΔ να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες σε τόσο κρίσιμους τομείς.

Η ψηφιακή πολιτική θέλει σοβαρότητα».


Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, έκανε νωρίτερα  την ακόλουθη δήλωση:
 
«Την ώρα που ο κ. Παππάς ασχολείται με την κυβερνητική προπαγάνδα περί καθαρής εξόδου, άλλη μια προθεσμία σχετική με τις υποχρεώσεις του Υπουργείου του εκπνέει. Αύριο τίθεται σε εφαρμογή ο Κανονισμός GDPR,  ο οποίος έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο του 2016 με διετή περίοδο προσαρμογής. Λίγες μόλις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, ο Υπουργός θυμήθηκε να συγκροτήσει επιτροπή διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για τον προσδιορισμό του βαθμού συμμόρφωσης του Υπουργείου του στις απαιτήσεις του Κανονισμού.
 
Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς πριν κατακτήσει το διάστημα να ασχοληθεί έστω με τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Υπουργείου του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)