to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι παραλίες του ευρωμονόδρομου

Κι αν δεν μπαζωθούν οι παραλίες, θα πουληθούν, θα μαντρωθούν και θα πληρώνεις 15 ευρώ το άτομο για να μπεις μέσα, σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο, που έδινε 150 ευρώ για να αράζει στην Ψαρού της Μυκόνου και κατάντησε να τηγανίζει κολοκυθοκεφτέδες στα πρωινάδικα


Πόσο βλαμμένος πρέπει να είσαι για να φέρεις το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς μέσα στο κατακαλόκαιρο;

Να κάθεται ο άλλος στην παραλία και να μαθαίνει ότι πέρασε από τη Βουλή με 51 ψήφους ένας νόμος που θα μπαζώσει την παραλία στην οποία κάθεται. Θα την μπαζώσει για να γίνουνε μαρίνες και ταβέρνες, να αράζουνε τα κότερα και να πίνουν το all inclusive τρισάθλιο κρασί τους οι μαντρωμένοι ένοικοι του ξενοδοχείου στο οποίο θα ανήκει η ταβέρνα.

Κι αν δεν μπαζωθούν οι παραλίες, θα πουληθούν, θα μαντρωθούν και θα πληρώνεις 15 ευρώ το άτομο για να μπεις μέσα, σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο, που έδινε 150 ευρώ για να αράζει στην Ψαρού της Μυκόνου και κατάντησε να τηγανίζει κολοκυθοκεφτέδες στα πρωινάδικα.

Ακόμη κι αν ο λουόμενος ανήκει σε αυτό το 30% που ξαναψήφισε το δικέφαλο τέρας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, τώρα νομίζω ότι θα διαβεί, επιτέλους, τον Ρουβίκωνα και θα τους ρίξει πέντε μούντζες. Σε πρώτη φάση ενστικτωδώς - τι λε, ρε Βενιζέλο, που θα μου στερήσεις εμένα την αμμουδιά που μ' έφερνε ο παππούλης μου από μωρό; Σε δεύτερη φάση, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, διότι η εκποίηση του φυσικού πλούτου μοιάζει εντελώς ανεξήγητη, εκτός κι αν πρόκειται για ξεδιάντροπη συναλλαγή, λάβετε την άμμο της θαλάσσης και δώστε ό,τι προαιρείσθε.

Είμαι περίεργος να ακούσω τι θα βρουν να πουν οι ερίφηδες για το ξεπούλημα των παραλιών. Θα πούνε ότι τις χωρίζουνε σε μικρές και μεγάλες και πουλάνε τις μικρές για να σώσουνε τις μεγάλες;

Θα πούνε ότι τις χωρίζουνε σε καλές και κακές και πουλάνε τις καλές αφήνοντας τις κακές στο κράτος, μαζί με τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ; (σ.σ.: τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μένουν πάντοτε εκεί που βολεύει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ). Θα πούνε ότι τις μπαζώνουνε τις παραλίες για να μην τσιμπάνε τους λουόμενους οι αχινοί και να μην τους σφίγγουν τις γάμπες τα χταπόδια;

Οι παραλίες είναι από τη φύση τους δύσκολες και ατίθασες. Δεν έχουν ελλείμματα, δεν έχουν συνδικαλιστές, δεν έχουν διακόπτες που τους κατεβάζεις και βυθίζεται η χώρα στο σκοτάδι. Δεν μπορείς καν να τις επιστρατεύσεις, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις τους σπάρους, τις κουτσομούρες και τις πεσκανδρίτσες για να τους επιδώσεις τα φύλλα της επιστράτευσης κι αν τελικώς τους τα επιδώσεις, θα είναι βρεγμένα και δεν θα μπορούν να τα διαβάσουν. Άσε που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τα περάσουν για πλαγκτόν τα φύλλα και να τα καταπιούν αμάσητα.

ΥΓ.: Είμαι περίεργος, επίσης, να δω τι θα σκαρφιστεί το ΚΚΕ για να αποφύγει τη συμμετοχή στο μέτωπο για τη διάσωση των παραλιών. Το πιθανότερο είναι να θέσει ως προαπαιτούμενο την ad hoc έξοδο των παραλιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί, αν είναι να παραμείνουν στα δίχτυα του ευρωμονόδρομου, καλύτερα να μπαζωθούνε να τελειώνουμε.
-

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)