to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 14.06.2021

Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι χαιρετίζουν την αποχώρηση Νετανιάχου - Η Γαλλία υπέρ του διαλόγου

«Η αποχώρηση του ισραηλινού πρωθυπουργού έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», δήλωσε ο Μοχάμεντ Στάγεχ πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.


Για την Παλαιστινιακή Αρχή, η αποχώρηση του Νετανιάχου «σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους» της σύγκρουσης

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ δήλωσε σήμερα, την επομένη της «ενθρόνισης» μιας νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ, πως η αποχώρηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την εξουσία σηματοδοτεί «το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους της σύγκρουσης» μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Η αποχώρηση του ισραηλινού πρωθυπουργού έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», δήλωσε ο Μοχάμεντ Στάγεχ πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Δεν θεωρούμε αυτή τη νέα κυβέρνηση λιγότερο κακή από την προηγούμενη», δήλωσε ο Στάγεχ, ο οποίος «καταδίκασε τις ανακοινώσεις του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ότι θα στηρίξει τους ισραηλινούς οικισμούς» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είναι εκπρόσωπος της ριζοσπαστικής δεξιάς και πρόσκειται στους ισραηλινούς εποίκους, τους οποίους εκπροσωπούσε άλλοτε στους κόλπους ενός οργανισμού.

«Η νέα (ισραηλινή) κυβέρνηση δεν έχει μέλλον αν δεν λάβει υπόψη το μέλλον του παλαιστινιακού λαού και τα νόμιμα δικαιώματά του», δήλωσε ακόμη ο Στάγεχ.

Το Παρίσι υπέρ της επανάληψης του διαλόγου ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους

Η Γαλλία χαιρέτισε σήμερα την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ισραηλινής κυβέρνησης, καλώντας για μια "επανάληψη του διαλόγου" στην περιοχή σε ένα πλαίσιο αυξημένων εντάσεων.

"Η Γαλλία είναι έτοιμη να συνοδεύσει κάθε προσπάθεια που θα επιτρέψει μια επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για μια δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση της σύγκρουσης, στο πλαίσιο μιας λύσης δύο κρατών", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Χθες, Κυριακή, το Ισραήλ γύρισε μια νέα σελίδα στην ιστορία του, μετά το τέλος 12 ετών αδιάκοπης κυριαρχίας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που απομακρύνθηκε έπειτα από μια ψηφοφορία παροχής εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου σε έναν ετερόκλιτο συνασπισμό υπό τον πρώην σύμμαχό του Ναφτάλι Μπένετ.

"Η Γαλλία επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να εργαστεί με τη νέα κυβέρνηση", πρόσθεσε ο αρχηγός της γαλλικής διπλωματίας, υπενθυμίζοντας την "ακατάλυτη προσήλωσή της στην ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ, και την αποφασιστικότητά της να εργαστεί στο πλευρό του για τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας".

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)