to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:41 | 19.11.2015

Αθλητισμός

Οι παλαίμαχοι των «αιωνίων» έστειλαν μήνυμα φίλαθλου πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι»

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του και έστειλαν μήνυμα φίλαθλου πνεύματος και «Ευ Αγωνίζεσθαι» ενόψει του ποδοσφαιρικού ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» το ερχόμενο Σάββατο.


«Παρόντες» στο κάλεσμα του Υφυπουργού δήλωσαν οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, Θανάσης Αγγελής, Παναγιώτης Κελεσίδης, Ηλίας Υφαντής και Κώστας Πολυχρονίου, ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού οι Δημήτρης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Γιώργος Ροκίδης, Δημήτρης Θεοφάνης και Νίκος Τζουνάκος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι ήρθαν και ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση. Οι άνθρωποι που ήρθαν σήμερα εδώ ήταν οι παιδικοί ήρωες μιας γενιάς, της δικής μου γενιάς και είτε αγωνίζονταν σε ομάδες που υποστηρίζαμε είτε όχι, ήταν αθλητές και ποδοσφαιριστές που λάμπρυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος, την αγωνιστικότητα και το ταλέντο τους.

Τους ευχαριστώ για τις συγκινήσεις που μας πρόσφεραν σε εκείνη την τρυφερή ηλικία. Τους λατρέψαμε, τους αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να τους αγαπάμε και να τους εκτιμούμε και σήμερα. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μόνο θετικά. Ας μην αμαυρώνουμε λοιπόν τους αγώνες με αγριότητες και μισαλλοδοξία. Ας κρατάμε τις μεγάλες στιγμές του αθλητισμού, ας κρατάμε αυτές τις μαγικές στιγμές που ζούμε στα γήπεδα και να είναι σίγουροι όλοι και ιδίως τα νέα παιδιά, ότι θα θυμούνται τα παιδικά και νεανικά τους χρόνια, συνδυασμένα με ωραίες στιγμές και όχι χαρακτηρισμένα από γεγονότα βίας και αλληλοεξόντωσης.

Και να υπενθυμίσω και κάτι τελευταίο: Ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και όχι μόνο ως προς στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, αλλά και ως προς τους φιλάθλους που δημιουργούν επεισόδια. Ιδίως για τους νέους ανθρώπους θέλω να πω να μην παρεκκλίνουν της νόμιμης συμπεριφοράς, διότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για όλη τους τη ζωή.

Υπάρχουν όλες εκείνες οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις να γίνει το Σάββατο ένας σπουδαίος αγώνας μεταξύ δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων. Να γίνει σε πλαίσια πολιτισμένα, να χαρούν οι φίλαθλοι το θέαμα και οι φίλαθλοι του νικητή, τη νίκη της ομάδας τους. Τίποτε πέρα από αυτό».  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)