to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 12.07.2013

Πολιτική

Οι παιδικές ασθένειες της ηγεσίας του ΚΚΕ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Όταν έχεις αντισώματα σε ένα ιό, μπορείς να συναναστρέφεσαι άνετα με τους φορείς του, χωρίς να κινδυνεύεις να κολλήσεις την ασθένεια. Αντιθέτως, όταν δεν έχεις αναπτύξει αντισώματα, ακόμη και η παραμικρή επαφή με τους φορείς του ιού, δύναται να σε ρίξει στο κρεβάτι. Ποιο είναι το πολιτικό συμπέρασμα της ενδελεχούς ιατρικής μας ανάλυσης; Το ΚΚΕ έστειλε αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της ΝΔ, άρα έχει αναπτύξει επαρκή αντισώματα έναντι των ιών της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. Το ΚΚΕ δεν έστειλε αντιπρόσωπο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν έχει αναπτύξει επαρκή αντισώματα έναντι του ρεφορμιστικού ιού. Τα υπερκομμουνιστικά στελέχη της ηγεσίας του δεν είναι σίγουρα για τον υπερκομμουνισμό τους.

Εισερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στις 17 Ιουνίου, λίγες μέρες μετά από το σκοτάδι που έριξε ο Σαμαράς στη ΕΡΤ, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ζήτησε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να ανοίξει η ΕΡΤ. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «η λύση δεν βρίσκεται στις συνταγές των κομμάτων του νέου διπολισμού είτε με πυρήνα τη ΝΔ είτε με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία και στη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στα τερτίπια εκείνων των κομμάτων που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να καθίσουν στο σβέρκο του, και να υλοποιήσουν τις εντολές των μονοπωλίων και της ΕΕ».

Εκείνη την ημέρα η ηγεσία του ΚΚΕ υπερέβη τα εσκαμμένα. Πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι της εκτροπής, με το σκοτάδι στις οθόνες να σφραγίζει την ακροδεξιά μετατόπιση του Σαμαρά, ο κ. Κουτσούμπας είχε το θράσος να εξισώσει τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την Ακροδεξιά του Σαμαρά, του Λαζαρίδη, του Βορίδη, του Μουρούτη, του Φαήλου, του Γεωργιάδη, με την Αριστερά, που όσα και να της προσάψεις, βρίσκεται διάολε εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν γίνει κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, δίπλα στους αγώνες των κάθε λογής κατατρεγμένων.

Η εξίσωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την πιο σκοτεινή Δεξιά των τελευταίων 40 ετών μαρτυρά νηπιακή πολιτική ανάλυση, μαρτυρά μίσος, μαρτυρά διάθεση εκδίκησης για τους ψηφοφόρους που χάθηκαν ανάμεσα στον Μάιο και τον Ιούνιο, μαρτυρά πάνω απ' όλα πλήρη και επιδεικτική αδιαφορία για τον λαό που υποφέρει. Μόνο εμείς, η πεφωτισμένη ηγεσία του ΚΚΕ, μπορούμε να σε σώσουμε, λαέ. Μέχρι να το καταλάβεις, μείνε εκεί να βράζεις στο ζουμί σου.

Σ' αυτήν τη συγκυρία, όλα τούτα είναι παιχνίδια και παιχνιδάκια, ασκήσεις επί χάρτου, για να κερδίζουμε καμιά μονάδα στις δημοσκοπήσεις. Όταν ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι, όταν θα έρθει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, τότε θα περάσουμε από το εικονικό στο πραγματικό. Το ερώτημα είναι απλό και το θέτουν εκατομμύρια πολίτες: Αν στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και καλέσει το ΚΚΕ να σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση, θα υπάρξει ηγεσία που θα μπορέσει να το αρνηθεί; Θα βγουν ο Κουτσούμπας και η Παπαρήγα να πουν ενώπιον του ελληνικού λαού ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα, χωρίς να προσέλθουν σε διάλογο, χωρίς να θέσουν καν κάποιους προγραμματικούς όρους; Θα αφήσουν να χαθεί η ιστορική ευκαιρία για κυβέρνηση της Αριστεράς, να επιστρέψει η εξουσία στις δυνάμεις του Μνημονίου;

Όταν έρθει η ώρα, η ηγεσία του ΚΚΕ θα αναγκαστεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. Κι αν δεν απαντήσει η ηγεσία, θα απαντήσει η βάση.

Πηγή: avgi.gr

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)