to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 12.12.2018

Πολιτική

Οι «όροι» που βάζουν οι νεοναζί για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ (βίντεο)

Φαίνεται ότι η ακροδεξιά ρητορεία και η διαρκής μετατόπιση της ΝΔ προς «σκληρότερες» θέσεις, σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, άνοιξε την όρεξη του υπόδικου αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος βάζει «όρους» για μετεκλογική συνεργασία


Τους όρους υπό τους οποίους θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ο χρυσαυγίτης Μιχαλολιάκος μιλώντας στο Kilkis TV, όπως βλέπουμε σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

«Αν αύριο η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει και έχει ανάγκη τις ψήφους μας και ευθαρσώς περάσει την κόκκινη γραμμή των νταβατζήδων, που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να είναι εκτός των πάντων, και μας πει, “θέλουμε να μας δώσετε την ψήφο σας”, εάν αποδεχθούν τους όρους μας» ανέφερε ο αρχηγός των νεοναζί, θέτοντας τρία ζητήματα, με τη γνωστή ανατριχιαστική ρητορική των χρυσαυγιτών.

Το πρώτο αφορά «να αποδεχθούν τους όρους μας στο ζήτημα της Μακεδονίας», όπου η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Το δεύτερο, αφορά την εγκαθίδρυση μίας ακόμα πιο αντιμεταναστευτικής πολιτικής από την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, απαιτώντας την «απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και όποιος μπαίνει στη χώρα να είναι παράνομος».

Ακόμη, ο Ν. Μιχαλολιάκος θέτει ως όρο να καταγγείλουν την πολιτική των μνημονίων «που είναι συνένοχη η Νέα Δημοκρατία».  «Τότε ναι, είμαστε πρόθυμοι, δεν μας ενδιαφέρει η Εξουσία, Μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος» καταλήγει ο υπόδικος επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας.

Εύλογα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που παραθέτει το βίντεο, καλεί τη ΝΔ αλλά και την ΟΝΝΕΔ να τοποθετηθούν για την «πρόσκληση» της Χρυσής Αυγής:

Το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μία μερά μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο οποίος, αφού καταδίκασε με μεγάλη καθυστέρηση το ακροδεξιό σύνθημα «η δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία», στη συνέχεια, αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ, την κυβέρνηση «προδότες», καθώς ισχυρίστηκε ότι η κατάργηση του μέτρου των συντάξεων ήρθε ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό είναι ένα μόνο από τα στοιχεία στον πολιτικό του λόγο που αποδεικνύουν την ομηρία του από την ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ η οποία δίνει τον τόνο, καθορίζει τη «γραμμή» και ανοίγει, όπως είδαμε, την όρεξη των νεοναζί...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)