to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 25.04.2018

Πολιτική

Oι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν το νέο νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία

Οι δύο Οικολόγοι Βουλευτές Γιώργος Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης εκφράζουν τη στήριξή τους στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σεβόμενοι τις αρχές και αξίες τους που απορρέουν από τη φροντίδα και το παιδί και τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την ισότητα απέναντι στο νόμο ανεξαρτήτου εθνοτικής, πολιτισμικής ή έμφυλης ταυτότητας, στηρίζουν και χαιρετίζουν το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας». Με την εφαρμογή του νόμου προβλήματα δεκαετιών βρίσκουν τη λύση τους, ειδικά όσο αφορά στις καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία αναδοχής και τεκνοθεσίας, ενώ παιδιά που παρέμεναν για πολλά χρόνια στα ιδρύματα αποϊδρυματοποιούνται και εντάσσονται πολύ πιο εύκολα στην οικογενειακή θαλπωρή των θετών γονιών τους. Παράλληλα, μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια που κυριαρχούσε στην διοικητική διαδικασία με σειρά μέτρων, όπως η θεσμοθέτηση μητρώου για την καταγραφή των παιδιών όλων των ιδρυμάτων, των υποψήφιων θετών γονιών που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, αλλά και των βιολογικών γονιών για την περίπτωση αναδοχής.

Οι δύο Οικολόγοι Βουλευτές Γιώργος Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης εκφράζουν τη στήριξή τους στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Ο Γιώργος Δημαράς, αφού τόνισε τη χρησιμότητα του νομοσχεδίου, διευκρίνισε την ένστασή του όχι ως προς το περιεχόμενο, αλλά ως προς την ελλιπή ενημέρωση και διαβούλευση, πριν την κατάθεσή του στη Βουλή, τόσο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και με την κοινωνία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απαιτούμενη συναίνεση.

Ιδιαίτερα για το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, η πάγια θέση του κόμματος είναι:

"Δικαίωμα στη γονεϊκότητα και την τεκνοθεσία για όλες και για όλους. Για τους Οικολόγους Πράσινους οικογένεια είναι μια ομάδα ανθρώπων που ως πρωταρχικό σκοπό της έχει την προστασία, την ευημερία και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη όλων των μελών της. Εάν ο σκοπός αυτός δεν επιτυγχάνεται, δεν υπάρχει οικογένεια. Ακόμη, το κράτος πρόνοιας οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε να βοηθά κάθε είδους οικογένεια (συμπεριλαμβανομένων αυτών των μονογονεϊκών και των ομοερωτικών ζευγαριών) στην επίτευξη των παραπάνω στόχων της. Πολλές σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά των ζευγαριών του ίδιου φύλου δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα παιδιά των άλλων οικογενειών. Ταυτόχρονα οι θέσεις μας αλλά και οι δράσεις μας για την ισότητα όλων, μας οδηγούν να υποστηρίζουμε πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός των μελλοντικών γονέων δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις τεκνοθεσίες."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)