to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, η προστασία του πλανήτη και του κοινωνικού περιβάλλοντος αποτελεί καθημερινή έγνοια και πρακτική με σημασία πολύ πάνω και πέρα από τους αριθμούς και τα συμφέροντα»


Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, ωστόσο δεν αρκεί μια μέρα για να επιλυθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, η προστασία του πλανήτη και του κοινωνικού περιβάλλοντος αποτελεί καθημερινή έγνοια και πρακτική με σημασία πολύ πάνω και πέρα από τους αριθμούς και τα συμφέροντα. Δεν μας αρκεί να το θυμόμαστε μια φορά το χρόνο. Αγωνιζόμαστε με συνέπεια και συνέχεια για την αποτροπή της Κλιματικής Αλλαγής, για την διατήρηση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την αναβάθμιση της γεωργίας, την κυκλική οικονομία, την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την ελευθερία στην πολιτιστική έκφραση.

Στην Ελλάδα της κρίσης, που πρωτίστως είναι κοινωνική, χρέος μας είναι να κατανοήσουμε ότι η προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αποτελούν προϋπόθεση για τη βελτίωση των οικονομικών και παραγωγικών δεικτών της χώρας, αλλά και ότι ακόμη πιο σημαντικό από αυτά είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καθαρό τόπο ελευθερίας, ελπίδας και ονείρου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)