to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Περισσότερο και καλύτερο νερό - Περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων


Η σημερινή παγκόσμια Ημέρα για το Νερό έχει ως φετινό κεντρικό θέμα «Νερό και απασχόληση» μέσω του οποίου ο Ο.Η.Ε. αναδεικνύει το γεγονός ότι σήμερα 1,5 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως (σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό του πλανήτη) απασχολούνται σε τομείς που σχετίζονται με το νερό ή εξαρτώνται από αυτό.

 

Το σημερινό σύνθημα που συνοδεύει την παγκόσμια μέρα είναι: "Καλύτερο νερό καλύτερες θέσεις εργασίας" και ουσιαστικά περνάει το μήνυμα του πώς μεγαλύτερη ποσότητα και καλύτερη ποιότητα νερού μπορεί να αλλάξει τη ζωή και τα μέσα διαβίωσης των εργαζομένων αλλά ακόμη και να βελτιώσει το σύνολο της οικονομίας.

 

Στην χώρα μας ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού σχετίζεται άμεσα με το νερό. Οικονομικές δραστηριότητες όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρικά έργα), η βιομηχανική παραγωγή και ο τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένες με το νερό. Σήμερα και υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη ή την παρακμή μιας πλειάδας τομέων οικονομικής δραστηριότητας.

 

Τέλος η πρόσφατη προσφυγική κρίση έχει καταδείξει την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων σε ότι αφορά την διασφάλιση και την προστασία της υγείας των προσφύγων και της Δημόσιας υγείας διαμέσου της διασφάλισης της ποσότητας και της ποιότητας του πόσιμου νερού που προορίζεται για τους πρόσφυγες.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Για τους Οικολόγους Πράσινους το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό, ενώ η αξία των υδάτινων οικοσυστημάτων ανεκτίμητη και η προστασία τους απόλυτο προαπαιτούμενο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας μας. Στα πλαίσια των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος η ορθολογική οικολογική διαχείριση των υδατικών πόρων οδηγεί στην παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας, δίνοντας ώθηση σε πολλούς τομείς της οικονομίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)