to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι N.Y. Times, η Ελλάδα και οι φαμίλιες της Ν. Υόρκης

ΗWashingtonPost αφιερώνειεκτενές άρθρο, κάτι που είναι εξόχως συμβολικό, καθώς δημοσιογράφοι αυτής της εφημερίδας αποκάλυψαν το Watergateτο 1968, οπότε το έντυπο δεν θα μπορούσε να λείψει από το ελληνικό Watergate


Μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, όπως: Guardian, Politico. LaRepublica, NewYorkTimesReuters, AssociatedPressκλπ. ασχολούνται με το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Άλλος συμβολισμός: η Guardianέγραψε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει την περίοδο της χούντας, επομένως, όπως τότε ο κόσμος άκουγε DeutscheWelle, έτσι και τώρα θα προσπαθήσει να πληροφορηθεί την αλήθεια από ξένα Μέσα.

Από τους συμβολισμούς στην πράξη: η NewYorkTimes ξεκινά δημοσιογραφική αποστολή στην Ελλάδα. Λες να ανακαλύψει ότι το καθεστώς εργαλειοποιεί την δικαιοσύνη και επιχειρεί αντιπερισπασμό, προσπαθώντας να βάλει τα γυαλιά στα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής; Ακριβώς όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έβαζε τα γυαλιά στον Νίξον με την εξής πατέντα: οι υποκλοπές είναι νόμιμες, αλλά πάσχουν πολιτικά, οπότε την πολιτική ευθύνη την φορτώνονται υπηρεσιακοί και υπάλληλοι που ανήκουν στην άμεση αρμοδιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη, δηλ. οι Κοντολέων και Δημητριάδης.

Αυτοί οι δύο μόνο θα μπορούσαν να ρίξουν το καθεστώς αν μιλούσαν. Δεσμεύονται όμως από την συνευθύνη και την ομερτά. Κάτι ξέρει επ’ αυτού η NewYorkTimes από τις φαμίλιες της Νέας Υόρκης.

Καιρός να μάθουν και τί εστί Ελλάδα. Η Κολομβία με τον νέο Πρόεδρο άλλαξε σελίδα, το δε Μεξικό κάνει τις προσπάθειές του, οπότε μοιραία πρέπει να ψάξουν αλλού για κάτι αντίστοιχο….

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)