to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 18.10.2013

Κοινωνία

Οι νέοι ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις μαθητών στην Ηγουμενίτσα

«Οι συλλήψεις στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας συμπληρώνουν το παζλ της καταστολής και της τρομοκρατίας» τονίζουν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ


«Η μνημονιακή πολιτική όπως ακριβώς καταστέλλει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζει και τις αντιστάσεις των μαθητών: μέσα από την αυταρχικότητα και την πειθάρχηση επιχειρεί να φιμώσει τις κοινωνικές διεκδικήσεις», τονίζουν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις νέες διώξεις μαθητών, αυτή τη φορά στην Ηγουμενίτσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά τις πρωτοφανείς διώξεις ανήλικων μαθητών στη Λαμία, σημειώθηκε ακόμη ένα επεισόδιο καταστολής, αυτή τη φορά στην Ηγουμενίτσα. Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν την Τετάρτη 16/10 εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ. Ωστόσο οι συλλήψεις των δέκα μαθητών στην Ηγουμενίτσα μόνο μεμονωμένο και τυχαίο γεγονός δεν αποτελούν.

Έρχονται να συμπληρώσουν το πάζλ της καταστολής και της τρομοκρατίας που φτίαχνεται τις τελευταίες μέρες για όσους μαθητές αγωνίζονται απέναντι στην υποβάθμιση των σχολείων τους και των ζωών τους από την κυβερνητική πολιτική. Η μνημονιακή πολιτική όπως ακριβώς καταστέλλει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζει και τις αντιστάσεις των μαθητών: μέσα από την αυταρχικότητα και την πειθάρχηση επιχειρεί να φιμώσει τις κοινωνικές διεκδικήσεις.


Απέναντι στη κυβέρνηση που δεν διστάζει να προφυλακίζει ανηλίκους επειδή αντιστέκονται στα σχέδια διάλυσης του Δημόσιου σχολείου, εμείς παραθέτουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Απέναντι στο σχολείο της μνημονιακής πραγματικότητας όπου μαθητές και καθηγητές περισσεύουν,  εμείς προτάσσουμε το σχολείο της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν τα όνειρα μας. Δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τη καταστολή και τις συλλήψεις ο φόβος να κυριαρχήσει στη ζωή μας.»

Διαβάστε επίσης: Οι διωκόμενοι μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας ζητούν τη συμπαράσταση της κοινωνίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)