to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τη μνήμη μας

Η «ψηφιακή αμνησία» έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο πολλών μελετών καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν σημαντικά τη μνήμη μας και δυστυχώς αρνητικά.


Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί σε μια μελέτη που έγινε από την Google αναφορικά με την «ψηφιακή αμνησία», που προκαλούν τα smartphones, καθώς οι άνθρωποι αγωνίζονται πλέον να θυμηθούν ακόμα και τον αριθμό του τηλεφώνου τους. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η οποία έγινε από το UCL Ινστιτούτο Γνωστικής Νευροεπιστήμης, ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου υποφέρει από «ψηφιακή αμνησία», που προήλθε από υπερβολική εξάρτηση από smartphones και Google. Οι μισοί από τους ενήλικες δεν θυμούνται τον αριθμό του τηλεφώνου του συντρόφου τους, ενώ το 71% δεν μπορεί να θυμηθεί τα παιδιά τους.

Σήμερα, μια νέα μελέτη που έγινε από επιστήμονες του Kaspersky Lab, διαπίστωσε ότι το πρόβλημα της «ψηφιακής αμνησίας» είναι του να ξεχνά κανείς πληροφορίες, τις οποίες εμπιστεύεται για αποθήκευση σε μια ψηφιακή συσκευή, η οποία «θυμάται» γι’ αυτόν.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 1.000 άτομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από 16 ετών και άνω, προκειμένου οι επιστήμονες να δουν τις επιδράσεις της ψηφιακής αμνησίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, και στα δύο φύλα.

Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Kaspersky Lab North America, Chris Doggett, από τη μελέτη αυτή φάνηκε ότι το 90% των Αμερικανών έχει εξάρτησή από το internet και το κινητό ή το tablet ή το laptop του προκειμένου να θυμηθεί τι έχει να κάνει ή ακόμα και τα τηλέφωνα ή τις διευθύνσεις των δικών του ανθρώπων.

 Όπως σημείωσε οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν μπει στη ζωή μας αλλά δυστυχώς πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι στο μέλλον θα υπάρχουν επιπτώσεις από την μακροχρόνια χρήση τους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)