to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Θερινή ελαφρότητα

Όσο προχωρά το καλοκαίρι τόσο κυριαρχεί η ελαφρότητα και στις ταινίες οι οποίες προβάλλονται στους κινηματογράφους. Μια ελαφρότητα η οποία κυμαίνεται από ευχάριστη έως αβάσταχτη.


Στο δεύτερο άκρο τοποθετούνται ταινίες όπως το κινούμενο σχέδιο “Αυτοκίνητα 3”, οι κωμωδίες “Είναι για το καλό σου”, “Άλλοθι για παντρεμένους. Com” και το θρίλερ “Η μούμια”.
 
Σε ένα επίπεδο ελαφρότητας μεν αλλά πιο ποιοτικής κινούνται η δραματική κομεντί “Μικρά βήματα” του Μαρτίν Προβόστ, και η ιταλική κωμωδία “Ο γιατρός έχει τρεχάματα” του Φραντσέσκο Αμάτο. Τέλος, οι πιο σημαντικές -κατά την προσωπική μου άποψη- ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες συνδυάζουν την ποιότητα με την απόλαυση είναι το ερωτικό δράμα της Νικόλ Γκαρσία, “Όλα όσα αγαπήσαμε” και η ελληνική ταινία “Ξα μου”, που σκηνοθέτησε η Κλειώ Φανουράκη και είδαμε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο.
 
ΞΑ ΜΟΥ
Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Σοφία Χωραφά, Σοφία Χιλ, Άννα Φόνσου, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλέξανδρος Μυλωψνάς, Νίκος Μπουσδούκος, Αντώνης Ορφανός, Μάνος Πετράκης
 
Ο Τζόνι, χρόνια διευθυντής σε μεγάλη ξενοδοχειακή  μονάδα μένει άνεργος εξαιτίας της κρίσης. Σοκαρισμένος περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλεισμένος σε ένα δωμάτιο τζογάροντας διαδικτυακά. Μια μέρα πηγαίνοντας μια βόλτα στην παραλία με τη γυναίκα του προσκαλείται σε μια παρτίδα σκάκι από έναν ντόπιο ψαρά. Τον κερδίζει και η ανταμοιβή του είναι να πάει το βράδυ μαζί του για ψάρεμα και να πάρει όλη την ψαριά. Επιστρέφοντας την επόμενη μέρα το πρωί, καλείται από κάποιους γνωστούς του αμπελοκαλλιεργητές να πάει να τρυγήσει μαζί τους. Σιγά – σιγά ο Τζόνης αρχίζει να βλέπει τη ζωή διαφορετικά. Κι όταν ένας νεαρός κτηνοτρόφος του ζητά να τον προσλάβει για να προωθήσει τα προϊόντα του, εκείνος δέχεται.
 
Υπάρχουν κάποιες ταινίες οι οποίες χωρίς να σε εντυπωσιάσουν σου δημιουργούν μια ευφορία. Έτσι συμβαίνει με το «Ξα μου» το οποίο αν και ξεκινά με έναν άνδρα ο οποίος μένει άνεργος στη συνέχεια εξελίσσεται σε ένα απελευθερωτικό οδοιπορικό του ήρωα που ξεχειλίζει αισιοδοξία και πίστη στη ζωή και τους ανθρώπους. Μια ταινία 100% κρητική, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Η σκηνοθέτιδα δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα, η αφήγησή της είναι στρωτή και το αποτέλεσμα δικαιώνει, θεωρώ, τις προθέσεις της. Δηλαδή να μεταδώσει την αγάπη στη ζωή μέσα από ένα ελπιδοφόρο μήνυμα το οποίο δείχνει έναν άλλο δρόμο προς την ευτυχία ο οποίος σχετίζεται με τους αληθινούς ανθρώπους οι οποίοι «παλεύουν» με τη θάλασσα και τη γη.
 
ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ
MAL DE PIERRES
Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσία
Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Λουίς Γκαρέλ, Άλεξ Μπρέντεμουλ, Μπριγκίτε Ρουάν, Βικτουάρ Ντιμπουά, Αλουίζ Σοβάζ
 
Ο έρωτας της Γκαμπριέλ, η οποία ζει σε ένα χωριό στη Νότια Γαλλία, για τον καθηγητή της, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται, θεωρείται ανάρμοστος από την οικογένειά της και έτσι αποφασίζουν να την παντρέψουν. Στο χωριό εργάζεται ο Ζοζέ, ένα Καταλανός αγρότης, μαχητής στον Ισπανικό Εμφύλιο με τους Δημοκρατικούς ο οποίος ξέφυγε από το καθεστώς του Φράνκο. Θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος για σύζυγος της Γκαμπριέλ, και σύντομα η κοπέλα γίνεται, παρά τη θέλησή της σύζυγός του. Από την πρώτη στιγμή του δηλώνει πως δεν τον αγαπά αλλά είναι υποχρεωμένη να ζήσει μαζί του.
 
Όταν νοσηλεύεται για μερικές εβδομάδες σε ένα νοσοκομείο στην Ελβετία με πέτρες στα νεφρά, η Γκαμπριέλ γνωρίζει τον Αντρέ Σοβάζ, έναν βετεράνο του πολέμου στην Ινδοκίνα και τον ερωτεύεται παράφορα. Όταν εκείνη θεραπευμένη φεύγει από το νοσοκομείο, εκείνος της υπόσχεται πως θα επικοινωνήσει μαζί της. Όμως ο καιρός περνά και ο Αντρέ δεν απαντά στα συνεχή γράμματα που του στέλνει η Γκαμπριέλ.
 
Η ταινία αρχίζει σε παρόντα χρόνο για να μας μεταφέρει στη συνέχεια στο παρελθόν και στην τραγική ιστορία της Γκαμπριέλ. Η σκηνοθέτιδα αποκαλύπτει τη ζωή της ηρωίδας της, το χαμένο της έρωτα, το γάμο της, το νέο της έρωτα, το όνειρό της να ζήσει το πάθος που στερήθηκε.
 
Δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη βεβαιότητες που όμως, στο φινάλε, ανατρέπονται. Αυτό είναι και το μεγάλο ατού της ταινίας, το οποίο οικοδομείται πετραδάκι-πετραδάκι από τη Νικό Γκαρσία. Αν όμως η Γκαμπριέλ είναι ο χαρακτήρας γύρω από τον οποίο χτίζεται όλη η ταινία και η Μαριόν Γκοτιγιάρ που την ερμηνεύει, τη σηκώνει στις πλάτες της, εξαιρετικός είναι και ο χαρακτήρας του Ζοζέ, τον οποίο ερμηνεύει ο Λουίς Γκαρέλ.
 
Ενδιαφέρουσα ταινία με πολλές αρετές που σίγουρα θα σας εκπλήξει με το φινάλε της.
 
ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ
SAGE FEMME
Σκηνοθεσία: Μαρτίν Προβόστ
Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Φροτ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κουεντίν Ντολμέρ, Μιλέν Ντεμονζό, Πολίν Ετιέν 
 
Η Κλέρ έχει δουλέψει για χρόνια ως μαία και θεωρείται ως ιδιαίτερα χαρισματική στη δουλειά της, αν και η μοντέρνα ιατρική δεν υιοθετεί τις μεθόδους της. Όμως να περίεργο τηλεφώνημα έρχεται να αλλάξει τη ζωή της. Είναι από την Μπεατρίς, ερωμένη του πατέρας της, ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια. Η Μπεατρίς ζητά από την Κλερ να συναντηθούν επειδή έχει κάτι να της πει. Οι δυο γυναίκες θα βρεθούν και η επαφή τους αυτή θα τις κάνει να αποδεχτούν η μία την άλλη, να δείξουν αλληλοκατανόηση και να επανορθώσουν για όσα είχαν γίνει στο παρελθόν.
Τρυφερή δραματική κωμωδία.
 
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ
ES POR TU BIEN
Σκηνοθεσία: Κάρλος Θερόν
Πρωταγωνιστούν: Χοσέ Κορονάδο, Ρομπέρτο Άλαμο, Ξαβιέ Καμάρα, Πιλάρ Κάστρο, Κάρμεν Ρουίθ
 
Τρεις φίλοι, ο Αρτούρο, ο Πόλι και ο Τσους, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα! Οι αγαπημένες τους κορούλες, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη ζωή τους με… άλλους άνδρες! Οι τρεις δεν μπορούν να το αποδεχτούν και συμφωνούν τούτοι οι ανεπρόκοποι πρέπει να βγουν από τη μέση. Ο πόλεμος αρχίζει. Κωμωδία από την Ισπανία.
 
ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ. COM
ALIBI.COM
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λασό
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Λασό, Ελοντί Φοντάν, Ζιλιέν Αρουτί, Ταρέκ Μπουνταλί, Ντιντιέρ Μπουρντόν   
 
Ο Γκρεγκ ανοίγει μια πρωτότυπη επιχείρηση, η οποία παρέχει άλλοθι σε παντρεμένους που θέλουν να καλύψουν τις πομπές τους! Η Φλο είναι μια κοπέλα η οποία μισεί τους άντρες που λένε ψέματα. Τι θα κάνει μαζί της ο Γκρεγκ, ο οποίος την έχει ερωτευτεί; 
 
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ
LASCIAI ANDARE
Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Αμάτο
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι
Ο Ελία, χωρισμένος ψυχίατρος ζει σε διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο. Μετά από κάποια προβληματάκια, ο καρδιολόγος του συνιστά γυμναστική. Στο γυμναστήριο θα γνωρίσει την Κλαούντια, μια γοητευτική, κεφάτη και γεμάτη ζωή γυμνάστρια. Σύντομα θα τους συνδέσει μια απρόσμενη και τρυφερή φιλία.
 
Η ΜΟΥΜΙΑ
THE MUMMY
Σκηνοθεσία: Άλεξ Κούρτζμαν
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Μπουτέλα, Τομ Κρουζ, Άναμπελ Γουόλις, Ράσελ Κρόου, Τζέικ Τζόνσον
 
Η βασίλισσα της Αιγύπτου Άμανετ, θάφτηκε πριν από 5.000 χρόνια στην έρημο. Τώρα αποφάσισε να ‘ξυπνήσει’ με σκοπό να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο. Ταινία τρόμου και εφόσον σας αρέσει, περί ορέξεως…
 
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 3
CARS 3
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι
 
Τα αυτοκίνητα ‘ζωντανεύουν’ και πάλι με σκοπό να πάρουν μέρος στη μεγάλη κούρσα για το κύπελλο Πίστον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)