to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Σινεμά γένους θηλυκού

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σινεφίλ αναμένεται και η ταινία η οποία κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο, «Μη με αγγίζεις», της ρουμάνας Αντίνα Πιντιλίε. Το ίδιο ισχύει και για της ταινία «Με άλλο πρόσωπο», της πολωνέζας Μαλγκορζάτα Σιμόφσκα, ένα σχόλιο επάνω στη σύγχρονη Πολωνία.


Δύο άκρως ενδιαφέρουσες ταινίες από δύο γυναίκες σκηνοθέτιδες, που αποδεικνύουν πως το σινεμά δε είναι μόνον γένους αρσενικού.

«Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης», του Φέντα Άλβαρεζ, η συνέχεια της τριλογίας Μιλένιουμ, με διαφορετικό συγγραφέα και διαφορετικό σκηνοθέτη, αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον.

Προβάλλονται επίσης οι ταινίες «Overload», του Τζούλιους Έιβερλι, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασία με φόντο το Β΄ Παγκόσμιο Π¨ολεμο και «Η ληστεία στο μουσείο», του  Αλόνσο Ρουιθπαλάθιος, αστυνομική ταινία για μια μεγάλη ληστεία στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο της Πόλης του Μεξικού, οι οποίες δε στερούνται ενδιαφέροντος. 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ
THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB
Σκηνοθεσία:
 Φέντε Άλβαρεζ
Πρωταγωνιστούν: Κλερ Φόι, Σβερίρ Γκούντνασον

Ένας επιστήμονας αναθέτει στην Λίσμπεθ Σαλάντερ, μια επικίνδυνη αποστολή. Μετά από μια επίθεση στο διαμέρισμά της, που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, η Λίσμπεθ προσπαθεί να βρει μια άκρη στο μυστήριο της επίθεσης που δέχτηκε. Έτσι μαζί με τον παλιό και έμπιστό της φίλο, το δημοσιογράφο Μίκαελ Μπλόμκβιστ μπλέκονται σε ια πολύ επικίνδυνη υπόθεση. Και καθώς ο ιστός σφίγγει γύρω της εκείνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις σκιές σκεπάζουν το δικό της παρελθόν.

Η Λίσμπεθ Σαλάντερ, η γνωστή ηρωίδα της τριλογίας Μιλένιουμ (‘Το κορίτσι με το τατουάζ’, ‘Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά’, ‘Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας’), του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον , η οποία μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο, βρίσκει το συνεχιστή του. Αυτή το φορά ο ουρουγουανός σκηνοθέτης Φέντα Άλβαρεζ, μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Ντέιβιντ Λάγκεργκραντς, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει τη σειρά του Λάρσον, ο οποίος πέθανε το 2004 στα 50 του χρόνια.

ΜΗ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙΣ
TOUCH ME NOT
Σκηνοθεσία:
 Αντίνα Πιντίλιε
Πρωταγωνιστούν: Λάουρα Μπένσον, Τόμας Λεμαρκέ, Αντίνα Πιντίλιε, Σίνι Λαβ, Ιρμένα Τσιτσίκοβα, Χάνα Χόφμαν, Γκριτ Ούλεμαν, Κριστιάν Μπαγιερλέιν, Ντερκ Λαντζ

Η Λόρα, ο Τόμας και ο Κρίστιαν –μια σκηνοθέτιδα και οι χαρακτήρες της- διερευνούν τις σχέσεις και την οικειότητα, μπαίνοντας σε αν προσωπικό πρόγραμμα. Έτσι αρχίζουν να ζουν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, προσπαθούν να ξεπεράσουν αναστολές και φοβίες και να απελευθερωθούν.

Όπως λέει η Αντίνα Πιντιλίε: «Ο θεατής καλείται να αμφισβητήσει τη δική του οπτική για την οικειότητα, την ομορφιά, τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αγγίζουν ο ένας με τον άλλον και να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο που είναι διαφορετικός για τον καθένα».

Αμφιλεγόμενη ταινία η οποία κέρδισε τη Χρυσή Αρκούδα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

OVERLORD
Σκηνοθεσία:
 Τζούλιους Έιβερι
Πρωταγωνιστούν: Γιόβαν Αντέπο, Γουάιατ Ράσελ, Πιλού Άσμπεκ, Ματίλντ Ολιβιέ, Τζον Μάγκαρο, Τζέικομπ Άντερσον, Ντόμινικ Άπλγουϊτ

Ενώ οι σύμμαχοι προετοιμάζονται για την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα αμερικανών σαμποτέρ, πέφγτει με αλεξίπτωτα στην κατεχόμενη Γαλλία με σκοπό να ανατινάξει μια ραδιοφωνική κεραία η οποία βρίσκεται σε μια εκκλησία. Όταν θα καταφέρουν να φτάσουν εκεί και να μπουν μέσα, θα ανακαλύψουν στα υπόγεια της εκκλησίας ένα μυστηριώδες εργαστήριο. Εκεί οι ναζί διενεργούν διάφορα τερατώδη πειράματα και οι αμερικανοί στρατιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με εχθρούς που δεν μπορούσαν να φανταστούν!

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και τρόμου με φόντο το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
MUSEO
Σκηνοθεσία
: Αλόνσο Ρουιθπαλάθιος
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Σιμόν Ράσελ Μπιλ, Λιν Γκιλμαρτίν, Λεονάρντο Ορτίζγκρις

Ο Χουάν κι ο Μπένχαμιν έχουν φτάσει στα 30 αλλά εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους. Φοιτητές της Κτηνιατρικής και οι δύο, αδιαφορούν για τα μαθήματα και για την απόκτηση του πτυχίου. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν όμως, συλλαμβάνουν μια ιδέα η οποία θα αλλάξει τις ζωές τους και θα τους κάνει διαφορετικούς. Αποφασίζουν να ληστέψουν το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο του Μεξικού! Το σχέδιο μπαίνει σε ενέργεια και οι δύο φίλοι τα καταφέρνουν, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη αυστηρών μέτρων φύλαξης λόγω των Χριστουγέννων! Ο Χουάν κι ο Μπένχαμιν τα κατάφεραν μόνο που ακόμη δεν αντιλήφθηκαν το αντίκτυπο της πράξης τους. Θα αρχίσουν να το αντιλαμβάνονται όταν θα ταξιδέψουν μέχρι το Ακαπούλκο γι να πουλήσουν τα πολύτιμα κομμάτια που έκλεψαν από το Μουσείο. Εκεί να ανακαλύψουν πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα αγοράσει!   

ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
TWARZ
Σκηνοθεσία
: Μαλγκορζάτα Σιμόφσκα
Πρωταγωνιστούν: Ματέους Κοσκίκεβιτς, Ανιέσκα Πότσιαντλικ 

Ο Γιάτζεκ ζει σε μια επαρχιακή πόλη στην Πολωνία και εργάζεται σε ένα εργοτάξιο, κοντά σε ένα σημείο που ανεγείρεται το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο! Ο ίδιος τις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με τον αγαπημένο του σκύλο, με τη χέβι μέταλ και τη γυμναστική. Ένα ατύχημα όμως θα του αλλάξει τη ζωή. Εξαιτίας του ατυχήματος ο Γιάτσεκ παραμορφώνεται και έτσι αποφασίζει να κάνει μεταμόσχευση προσώπου! Είναι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει κάτι τέτοιο στη χώρα και ο νεαρός εργάτης βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Μόνο που ο ίδιος δυσκολεύεται από όλα αυτά επειδή το πρόσωπο που βλέπει στον καθρέφτη δεν του θυμίζει τον εαυτό του. Στο μεταξύ το τεράστιο άγαλμα του Χριστού, ψηλώνει όλο και περισσότερο!

Πρόκειται για μια ταινία η οποία με χιούμορ και σαρκασμό σχολιάζει τη σύγχρονη Πολωνία.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)