to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Το μέλλον είναι εδώ!

Όταν μία ταινία αναφέρεται σε ένα σκοτεινό μέλλον το οποίο απέχει μόλις 10 χρόνια από το παρόν, τότε δικαιούμαστε να υποστηρίζουμε πως το μέλλον είναι εδώ, σχεδόν το ζούμε. Αυτό συμβαίονιε με το φουτουριστικό φιλμ νουάρ «Hotel Artemis», του Ντριου Πιρς, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται στο Λος Άντζελες το 2028.


Νομίζω πως η ταινία του Πιρς είναι ό,τι καλύτερο προβάλλεται αυτήν την εβδομάδα, χωρίς αυτό να σημαόνει πως θα πρέπει να σας αφήσει αδιάφορους/ες, η κωμωδία «10 μέρες χωρίς τη μαμά», του Άριελ Γουίνογκραντ, η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς στην Αργεντινή.

Από εκεί και μετά, μια σειρά από ευχάριστες κομεντί συναγωνίζονται για το ποια θα σας προσφέρει ένα χαλαρό καλοκαιριάτικο βράδυ, όπως: «Book club» του Μπιλ Χόλντερμαν, «Που θα κοιμηθείς απόψε;», της Αλεξαντρά Λεκλέρ, και «Μαμά από το πουθενά», των Βίνσεντ Λομπέλ, Σεμπαστιάν Τιερί.

Με καλές κριτικές έρχεται και το τρομακτικό θρίλερ, «Η διαδοχή» του Έρι Έστερ, ενώ τον κατάλογο κλείνει το σίκουελ «Οι απίθανοι 2», του Μπραντ Μπερντ. 



HOTEL ARTEMIS
Σκηνοθεσία:
 Ντριού Πιρς
Πρωταγωνιστούν: Τζόντι Φόστερ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σοφία Μπούτελα, Ζάκαρι Κουίντο, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζένι Σλέιτ, Τσάρλι Ντέι, Έβαν Τζόουνς   

Το 2028, στο Λος Άντζελες, συμβαίνει η πιο βίαιη εξέγερση στην ιστορία της πόλης. Παντού επικρατεί χάος και μια συμμορία ληστών, μετά από μια συμπλοκή με την αστυνομία, προσπαθεί να βρει καταφύγιο. Οι ληστές είναι τραυματισμένοι και το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορούν να καταφύγουν είναι το «Hotel Artemis»! Το οποίο δεν είναι ξενοδοχείο αλλά νοσοκομείο αποκλειστικά για εγκληματίες ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας αρχιμαφιόζος, με το όνομα Νιαγάρας. Οι δυο ληστές οι οποίοι φτάνουν τραυματισμένοι είναι ο Γουακόκι και ο Χονολουλού. Ψευδώνυμα φυσικά, αφού κανείς δεν εμφανίζεται με το αληθινό του όνομα. Το νοσοκομείο διευθύνει η Νοσοκόμα, μια γυναίκα απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά της, αλλά και γεμάτη αντιφάσεις, δυνατή και φοβισμένη. Είναι συμπονετική, μπορεί να αντιμετωπίσει και τα πιο δύσκολα περιστατικά αλλά έχει κι ένα παρελθόν που την κυνηγά. Ζει σχεδόν σαν φυλακισμένη αφού φοβάται να βγει έξω. Μοναδικό της στήριγμα είναι ο Έβερεστ, ένας γίγαντας με τρυφερή καρδιά, το οποίο περιέθαλψε κάποτε η Νοσοκόμα κι από τότε της είναι αφοσιωμένος.

Την ίδια μέρα που έρχονται στο νοσοκομείο οι δυο ληστές, έρχονται και η Νίκαια, μια όμορφη και ποθητή γαλλίδα δολοφόνος και ο Ακαπούλκο, ένας έμπορος όπλων. Το ίδιο βράδυ κατευθύνονται προς τα εκεί και ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου αλλά και ο γιος του, Κρόσμπι, ένας ευέξαπτος και εκρηκτικός άνδρας.

Όμως ενώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Hotel Artemis, ένας τραυματισμένος αστυνομικός ζητά από τη Νοσοκόμα να τον περιθάλψει. Εκείνη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή κάτι τέτοιο είναι έξω από τους κανόνες οι οποίοι τηρούνται πιστά επί 22 χρόνια!

Όπως καταλήγει ο σκηνοθέτης, στην ταινία όλοι οι χαρακτήρες προσπαθούν να βρουν τρόπο για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. «Οι αναταραχές που συμβαίνουν έξω, αιχμαλωτίζουν τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείο που δεν έχουν πολλές επιλογές. Όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι μέσα. Η Νοσοκόμα είναι παγιδευμένη στον ίδιο την τον πόνο. Ο Γουακίκι είναι αιχμάλωτος σε μία καταστροφική σχέση με τον αδελφό του, που είναι εθισμένος. Η Νίκαια είναι αιχμάλωτη της σαδιστικής δουλειάς της και ο Ακαπούλκο είναι φυλακισμένος στις ίδιες τους τις ανασφάλειες. Αυτή είναι η κλασική αφήγηση του Λος Άντζελες, από τη ‘Λεωφόρο της Δύσης’ μέχρι τον ‘Πρωτάρη’ και το ‘Hotel California’ των Eagles. Είναι μία πόλη σε επίχρυσο κλουβί» καταλήγει ο δημιουργός. 

Το «Hotel Artemis» είναι μια ταινία η οποία έρχεται με πολύ καλές κριτικές. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό φιλμ νουάρ, με έξυπνο σενάριο, δράση και εξαιρετικούς ηθοποιούς. Πρώτη και καλύτερη η Τζόντι Φόστερ στο ρόλο της Νοσοκόμας, η οποία λέει: «Ο Ντρου δημιούργησε κάτι τόσο πρωτότυπο, τόσο αφοπλιστικά πλούσιο σε εικόνες που βλέπεις το Λος Άντζελες μέσα από νέο φακό. Η ταινία έχει στοιχεία θρίλερ, αλλά έχει φτιάξει έναν δικό της κόσμο. Είναι ανάμεσα σε διάφορα κινηματογραφικά είδη».



10 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ
MAMA SE FUE DE VIAJE
Σκηνοθεσία: 
Άριελ Γουίνογκραντ 
Πρωταγωνιστούν: Ντιέγκο Περέτι, Κάρλα Πέτερσον, Μαρτέν Λακούρ, Τζούλιαν Μπαζ, Λορέντζο Γουίνογκραντ, Μαρτέν Πιρογιάνσκι, Μίριελ Σάντα Άνα, Μάριο Αλαρκόν 

Η Βέρα είναι παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με το Βίκτορ και μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους αποτελούν …μια ευτυχισμένη οικογένεια! Μόνο που ο Βίκτορ έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και έχει αφήσει όλα τα υπόλοιπα στη γυναίκα του. Αυτό σημαίνει πως η Βέρα έχει να φροντίσει για τον 14χρονο Μπρόυνο, τη 12χρονη Λάρατον 8χρονο Τάτο και τον μόλις 2 ετών Λόλο. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Κι όμως ο Βίκτορ ζηλεύει τη γυναίκα του επειδή πιστεύει πως έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή της! Όταν όμως η Βέρα θα αισθανθεί μπουχτισμένη από όλα αυτά αλλά κυρίως από την  αδιαφορία του άνδρα της θα πάρει μια μεγάλη απόφαση. Θα τους παρατήσει όλους και θα πάει διακοπές. Μόνον τότε θα συνειδητοποιήσει ο Βίκτορ τι σημαίνει καθημερινότητα με 4 παιδιά! Και όσο οι μέρες στο σπίτι περνούν χωρίς τη μαμά, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη.
Διασκεδαστική κωμωδία, η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην Αργεντινή για το 2017.



BOOK CLUB
Σκηνοθεσία: 
Μπιλ Χόλντερμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Άντι Γκαρσία, Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ, Αλίσια Σίλβερστοουν, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ντον Τζόνσον, Κρεγκ Τ. Νέλσον, Γουάλας Σον

Η Νταϊάν είναι χήρα, η Σάρον προσπαθεί να ξεπεράσει ένα διαζύγιο 10 ετών, η Κάρολ βλέπει μετά από 35 χρόνια το γάμο της να καταρρέει ενώ η Βίβιαν, απολαμβάνει την ερωτική ζωή της, αδέσμευτη και ανεξάρτητη. Όταν όμως οι τέσσερις γυναίκες θα διαβάσουν το βιβλίο ’50 αποχρώσεις του γκρι’ η ζωή τους θα αλλάξει αφού θα αναθεωρήσουν πολλά. Τα αποτελέσματα θα είναι ξεκαρδιστικά!



ΜΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
MOMO
Σκηνοθεσία: 
Βίνσεντ Λομπέλ, Σεμπαστιάν Τιερί
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Κατρίν Φρο, Σεμπαστιάν Τιερί, Πασκάλ Αρμπιγιό

Όταν ένα βράδυ ο Αντρέ και η Λοράνς Πριού επιστρέφουν στο σπίτι θα βρεθούν μπροστά στη μεγαλύτερη έκπληξη. Θα βρεθούν μπροστά σε έναν άνδρα, τον Πατρίκ, ο οποίο υποστηρίζει πως είναι παιδί τους! Το παράξενο είναι πως ενώ όλα δείχνουν πως ο Πατρίκ λέει την αλήθεια, οι Πριού γνωρίζουν πολύ καλά πως ουδέποτε απέκτησαν παιδί! Τι πραγματικά συμβαίνει;  



ΠΟΥ ΘΑ KΟΙΜΗΘΕΙΣ ΑΠΟΨΕ;
GERDE ALTERNEE
Σκηνοθεσία: 
Αλεξάντρα Λεκλέρ
Πρωταγωνιστούν: Ντιντιέ Μπουρμπόν, Βαλερί Μπονετόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ελέν Βενσάν, Λοράν Στοκέρ

Όταν η Σαντρίν ανακαλύπτει, μετά από 15 χρόνια γάμου και δύο παιδιά, πως ο Ζαν, ο σύζυγός του, έχει ερωμένη, παίρνει μια πρωτοφανή και άκρως ριζοσπαστική απόφαση! Συναντιέται με την αντίζηλό της, τη Βιρτζινί, και της προτείνει να μοιραστούν το σύζυγό της! Εκείνη συμφωνεί κι έτσι ο Ζαν ζει εναλλάξ κάθε εβδομάδα με μία από τις δύο. Ιδανική περίπτωση, θα μου πείτε! Όμως μάλλον ο Ζαν έχει διαφορετική γνώμη!



Η ΔΙΑΔΟΧΗ
HEREDITARY
Σκηνοθεσία:
 Έρι Έστερ
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Κολέτ, Γκάμπριελ Μπερν, Άλεξ Γουλφ, Μίλι Σαπίρο, Αν Ντάουντ, Μάλορι Μπέχτελ, Ζάκαρι Άρθουρ

Τρομερά μυστικά αποκαλύπτονται μετά το θάνατο της Έλεν, αρχηγού της οικογένειας Γκράχαμ. Η οικογένεια της κόρης της έρχεται αντιμέτωπη με μυστικά που αφορούν την καταγωγή τους και έρχονται αντιμέτωποι με μια τρομερή μοίρα. Ένα εφιαλτικό όραμα που μεταμορφώνει μια συνηθισμένη οικογενειακή τραγωδία σε μια ταινία τρόμου που οδηγεί τον φόβο σε άλλα επίπεδα.



ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ 2
INCREDIBILES 2
Σκηνοθεσία: 
Μπραντ Μπερντ

Η Έλεν/Ελαστίνα ηγείται μιας καμπάνιας για να επιστρέψουν οι Σούπερ Ήρωες στη δράση, τη στιγμή που ο Μπομπ/Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι υπερδυνάμεις του Τζακ-Τζακ είναι στο τσακ να αποκαλυφθούν. Η αποστολή ανατρέπεται όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της. Για αυτό και είναι όλοι τους τόσο... Απίθανοι.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)