to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Απέναντι στους δυνατούς

Δύο πολύ σημαντικές ταινίες προβάλλονται την τρέχουσα κινηματογραφική εβδομάδα. Το κοινό τους στοιχείο είναι η εναντίωση των ηρώων στους δυνατούς, έστω κι αν αυτό συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικούς λόγους


Στην ταινία «Μαρλίνα: Η δολοφόνος σε τέσσερις πράξεις», της Μούρλι Σούρια από την Ινδονησία, η ηρωίδα εκδικείται αυτούς που εισβάλλουν στο σπίτι της για τη ληστέψουν και να τη βιάσουν. Στην «Η σιωπηλή επανάσταση», του Λαρς Κράουμε, έξι μαθητές στην Ανατολική Γερμανία, το 1956, αντιστέκονται με τον τρόμο τους στο καθεστώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη και η βιογραφική ταινία «Ευτυχισμένος Όσκαρ», του Ρούπερτ Έβερετ στη σκηνοθεσία και τον κεντρικό ρόλο του Όσκαρ Ουάιλντ.
Ενδιαφέρον για διαφορετικό λόγο η κάθε μία έχουν και οι ταινίες «Κριντ 2», του  Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ, «Ρομπέν των Δασών», του Ότο Μπάθουρστ και «Η δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις», του Ντίτερικ Βαν Ρούιτζεν.

Τέλος, σε έναν μόνον κινηματογράφο, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος μας», παραγωγής του ΚΚΕ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.   

ΜΑΡΛΙΝΑ: Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΑΣΞΕΙΣ
MARLINA THE MURDERER IN FOUR ACTS
Σκηνοθεσία:
 Μούρλι Σούρια
Πρωταγωνιστούν: Μάρσα Τίμοθι, Έγκι Φέντλι

Η ζωή της Μαρλίνα η οποία ζει ήσυχα στην κωμόπολη Σούμπα ανατρέπεται εντελώς όταν μια μέρα επτά άνδρες εισβάλλουν στο σπίτι της. Αρχηγός της συμμορίας είναι ο Μάρκους. Σκοπός τους είναι να τη ληστέψουν και να τη βιάσουν. Όμως η Μαρλίνα καταφέρνει όχι μόνο να γλυτώσει αλλά και να τους εξοντώσει. Το δραματικό αυτό περιστατικό όμως θα στοιχειώσει όλη η ζωή της κοπέλας.
Συγκλονιστικό δραματικό φιλμ, επίσημη πρόταση της Ινδονησίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ. Προβλήθηκε στο 15μερο Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Κανών και ενθουσίασε. 

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
DAS SCHWEIGENDE CLASSENZIMMER
Σκηνοθεσία:
 Λαρς Κράουμε
Πρωταγωνιστούν: Τζόνας Ντάσιερ, Μίκαελ ντε Κόκο, Σίνα Έμπελ, Τζούντιθ Έντζελ, Τομ Γκαμεντζ, Μικαελ Γκούινσντεκ

Το 1956 γίνεται η γνωστή εξέγερση στην Ουγγαρία. Όμως τέτοια νέα δεν πολυκυκλοφορούν στις χώρες της τότε Ανατολικής Ευρώπης. Όμως ο Κουρτ και ο Τέο, δυο μαθητές από το Ανατολικό Βερολίνο περνούν στη δυτική πλευρά της πόλης για να πάνε στον κινηματογράφο. Εκεί μαθαίνουν για τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εξέγερση. Οι μαθητές αποφασίζουν να αντιδράσουν μαζί με κάποιους ακόμη συμμαθητές τους. Έτσι, κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι έξι από αυτούς αποφασίζουν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή! Ο διευθυντής του σχολείου προσπαθεί να κρατήσει κρυφό το περιστατικό αλλά ο κρατικός μηχανισμός καραδοκεί. Η σύγκρουση των μαθητών με τις αρχές είναι αναπόφευκτη καθώς γίνεται προσπάθεια να ανακαλυφθεί αυτός ο οποίος υποκίνησε την πράξη.
Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. 

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΚΑΡ
THE HAPPY PRINCE
Σκηνοθεσία:
 Ρούπερτ Έβερετ
Πρωταγωνιστούν: Ρούπερτ Έβερετ, Κόλιν Φερθ, Έμιλι Γουότσον, Κόλιν Μόργκαν, Έντουιν Τόμας, Τομ Γουίλκινσον

Οι τελευταίες μέρες της ζωής του Όσκαρ Ουάιλντι στο Παρίσι. Αυτός που κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο και πλήρωσε το τίμημα των προσωπικών του επιλογών, ζει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στη γαλλική πρωτεύουσα. Μπροστά στο θάνατο θυμάται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με τη γυναίκα του, Κοστάνς, την αναζωπύρωση της καταστροφικής ερωτικής του σχέσης με το λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας και το αφοσιωμένο του Ρόμπι Ρος ο οποίος προσπάθησε να τον σώσει.

Τώρα όλα έχουν περάσει και ο Όσκαρ Ουάιλντ παραγκωνισμένος και ξεχασμένος από εκείνους που κάποτε τον δόξαζαν, αφηγείται διάφορα περιστατικά της ζωής του στους αλήτες του Παρισιού.

ΚΡΙΝΤ 2
CREED II
Σκηνοθεσία:
 Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Φλόριαν Μουντεάνου, Γουντ Χάρις, Φιλίσια Ρασάντ, Άντριου Γαρντ, Ράσελ Χόρνσμπι 

Ένας πυγμάχος, ένας αντίπαλος κι ένας φίλος. Ο Άντονι Κριντ προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στις καθημερινές προσωπικές  υποχρεώσεις του και την προπόνηση. Αντίπαλός του θα είναι κάποιος ο οποίος στο παρελθόν έχει βλάψει την οικογένειά του. Συμπαραστάτης του και πάντα στο πλευρό του είναι ο βετεράνος Ρόκι Μπαλμπόα (ο Σιλβέστερ Σταλόνε βεβαίως, βεβαίως!). Οι δύο άνδρες μαζί θα αντιμετωπίζουν το κοινό τους παρελθόν και ταυτόχρονα θα αναρωτηθούν για τα ποια πρέπει είναι αυτά για τα οποία αξίζει κάποιος να αγωνίζεται στη ζωή.  

Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
ROBIN HOOD
Σκηνοθεσία:
 Ότο Μπάθουρστ
Πρωταγωνιστούν: Τάρον Έτζερτον, Τζέιμι Φοξ, Τζέιμι Ντόρναν, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον 

Ο σκληρός κι αδίσταχτος Σερίφης του Νότινγκχαμ κυβερνά με σκληρότητα την πόλη. Όμως ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ, πρώην Σταυροφόρος και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον αποφασίζουν να εξεγερθούν εναντίον του. Οι δυο άνδρες αμφισβητούν τη εξουσία του Σερίφη, ενός άνδρα ο οποίος μισεί και διψάει για πλούτο και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν όπως υπέφερε κι αυτός ως ορφανό παιδί. Στην ταινία εκτός από τις εντυπωσιακές σκηνές καταιγιστικής δράσης υπάρχει και το απαραίτητο ρομάντζο!

Ο σκηνοθέτης μιλώντας για τη δική του εκδοχή του διάσημου και διαχρονικού μύθου, λέει: : «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε στα χέρια μας για να κάνουμε αυτή την ταινία να μοιάζει μοντέρνα, αληθινή και να μπορούν οι θεατές να ταυτιστούν μαζί της. Το θέμα δεν είναι να είναι ιστορικά σωστή και πιστή στις προηγούμενες εκδοχές της ταινίας. Η ιστορία αυτή είναι «στο τώρα», η ιστορία είναι και τώρα επίκαιρη».

Η ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΧΑΝΑ ΓΚΡΕΙΣ
THE POSSESION OF HANNAH GRACE
Σκηνοθεσία:
 Ντίτερικ Βαν Ρούιτζεν
Πρωταγωνιστούν: Σέι Μίτσελ, Γκρέι Ντέιμον, Κίρμπι Τζόνσον, Στάνα Κάτιτς

Όλα ξεκινούν με το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας μετά από έναν αποτυχημένο εξορκισμό! Μερικούς μήνες μετά, μια παραμορφωμένη σωρός μεταφέρεται στο νεκροτομείο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας που κάνει η Μέγκαν Ριντ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Μέγκαν αρχίζει να βλέπει διάφορα τρομακτικά οράματα, τα οποία γίνονται ακόμη τρομακτικότερα αφού η γυναίκα βρίσκεται εντελώς μόνη μέσα στους τεράστιους διαδρόμους του νεκροτομείου! Μέσα σε αυτό το ιδανικό σκηνικό για ταινία τρόμου, η γυναίκα υποψιάζεται πως η σωρός έχει καταληφθεί από κάποια σκοτεινή σατανική δύναμη. 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ

Ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Σημαντικά ντοκουμέντα από την ιστορία του κόμματος και τη χώρα πάντοτε ιδωμένα όμως μέσα από την οπτική του ΚΚΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)