to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ταινίες: Μια ήσυχη εβδομάδα

Ιδιαίτερα ήσυχη είναι η τρέχουσα κινηματογραφική εβδομάδα, καθώς μόνον 4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες.


Αξιολογικά θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε την ταινία «Οι κληρονόμοι», του Μαρτσέλο Μαρτινέζι από την Παραγουάη, η οποία πραγματεύεται ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα.


Επίσης η βιογραφική ταινία «Μαίρη Σέλλεϋ», της Χαϊφ αΑλ Μανσούρ, μιας σκηνοθέτιδας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία πλέον κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Προβάλλεται επίσης η ελληνική κωμωδία, «Αιγαίο SOS», του Πιέρρου Ανδρακάκου και η ταινία «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», του Ντέιβιντ Γέιτς.  

ΜΑΙΡΗ ΣΕΛΛΕΫ
MARY SHELLEY
Σκηνοθεσία:
 Χάιφα Αλ-Μανσούρ
Πρωταγωνιστούν: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Ουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι 

Το 1814, η 16χρονη φιλόδοξη συγγραφέας, Μέρι Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν, εργάζεται στο βιβλιοπωλείο του διακεκριμένου συγγραφέα πατέρα της, Γουίλιαμ Γκόντγουιν. Τότε γνωρίζει τον ποιητή 21χρονο Πέρσι Σέλλεϋ, ο οποίος μαθητεύει κοντά στον πατέρα της.  Τον ερωτεύεται και σχετίζεται μαζί του παρά την αντίθεση των γονιών της. Αποφασισμένη να ζήσει ελεύθερη φεύγει με τον Πέρσι αλλά τα οικονομικά προβλήματα και ο θάνατος της νεογέννητης κόρης τους όλα θα ανατραπούν. Η Μαίρη στρέφεται προς έναν σκοτεινό κόσμο με εμμονές στην ανάσταση των νεκρών. Μέσα από αυτόν το δαιμονικό κόσμο να γράψει το διάσημο μυθιστόρημα «Φρανκενστάιν» σε μια εποχή που ήταν δύσκολο για μια γυναίκα να γίνει συγγραφέας. Έτσι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με το όνομα του άνδρα της και η Μαίρη θα αγωνιστεί σκληρά για να διεκδικήσει το έργο της.

ΦΑΝΤΑΣΤΚΑ ΖΩΑ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΝΤ
FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD
Σκηνοθεσία:
 Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Κάθριν Γουότερστον, Έζρα Μίλερ, Ζόι Κράβιτζ, Έντι Ρεντμέιν, Τζουντ Λο, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ, Γουίλιαμ Νέιντιλαμ, Κέβιν Γκάθρι, Κάρμεν Εχόγκο, Πόπι Κόρμπι Τουέκ

Ο μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, προσπαθεί να συγκεντυρώσει μαζί του διάφορους μάγους για να καταδυναστεύσει τον κόσμο. Τα σχέδιά του προσπαθεί να ανατρέψει ο Άλμπους Ντάμπλντορ. 

ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ
LAS HEREDERAS
Σκηνοθεσία:
 Μαρτσέλο Μαρτινέζι
Πρωταγωνιστούν: Άνα Μπρουν, Μαργαρίτα Ίρουν, Ιβάνοβα, Νίλντα Γκονζάλεζ, Μαρία Μαρτέν, Αλίσια ΓΚουέρα

Η Τσέλα και η Τσικίτα ζουν μαζί για πολλά χρόνια. Όμως τα οικονομικά τους δεν πηγαίνουν καλά και αρχίζουν να πουλούν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Όμως εξαιτίας των χρεών η Τσικίτα θα κατηγορηθεί για απάτη και θα οδηγηθεί στη φυλακή. Η Τσέλα θα αναγκαστεί να πιάσει δουλειά ως οδηγός και θα αρχίσει να ζει μια νέα πραγματικότητα. Στο μεταξύ θα γνωρίσει μια νεότερή της γυναίκα, την Άνγκι και όλα στη ζωή της θα αρχίσουν να αλλάζουν.

ΑΙΓΑΙΟ SOS
Σκηνοθεσία: 
Πιέρρος Ανδρακάκος
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Νίνα Σενιτζάρ, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Ζερόμ Καλουτά, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Φου Γιν

Καλοκαίρι του 2018 και πολεμικά πλοία από την Ελλάδα και την Τουρκία βολτάρουν στο Αιγαίο. Μετά από έναν μεγάλο σεισμό …αναδύεται από τη θάλασσα μια βραχονησίδα η οποία αμέσως θα γίνει το «μήλον της έριδος» για τις δύο χώρες. Το ‘νησί’ καταλαμβάνεται το μισό από τους Έλληνες και το άλλο μισό από τους Τούρκους. Αυτό που ακολουθεί είναι μια σειρά από κωμικές καταστάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)