to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 06.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Οι ναζί και ο Πικάσο

Στο κατεχόμενο από τους ναζί Παρίσι, ένας αξιωματικός της Γκεστάπο κοιτάζοντας στον τοίχο του σπιτιού του Πικάσο μια φωτογραφία της Γκουέρνικα, τον ρώτησε: “Εσείς το κάνατε αυτό;”. “Όχι, εσείς το κάνατε” ήταν η απάντηση.


Σήμερα οι μνημονιακοί αφήνουν πίσω τους καμένη γη, την φωτογραφίζουν και σκούζουν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο πολύς Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για το γεγονός ότι το σύστημα που έφτιαξε κατέρρευσε μέσα σε μερικούς μήνες. Το 'χαν στήσει να κρατήσει μέχρι τις εκλογές περιμένοντας οτι πλέον ο τόπος θα διέθετε κυβέρνηση και οι πελάτες θα είχαν απομακρυνθεί εκ του ταμείου ώστε να μην τους αναγνωρίζεται ουδέν λάθος. Έπεσαν έξω, οπότε τώρα ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να υποδείξει ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι καλά που δεν του φταίνε και οι οροθετικές. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πρόσφατα, υπουργός ακόμα, προέτρεψε τους φαρμακοποιούς να πάνε στον Τσίπρα να ζητήσουν τα λεφτά τους.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η προσπάθεια του κ. Λοβέρδου να αποποιηθεί τις ευθύνες του, αλλά η στυγερή προσπάθεια να απειλήσει τους πολίτες, και μάλιστα αυτούς που βρίσκονται στην πιο δύσκολη κατάσταση, να ψηφίσουν Μνημόνιο. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η παρατήρηση ότι η έλλειψη των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς είναι εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις περαιώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ "κούρεψε" τα λεφτά των ταμείων, όσα δεν τους έκλεψε προ τετραετίας με τα δομημένα ομόλογα...

Ένα ανάλογο σκηνικό στήνεται και με τη ΔΕΗ, με τη διοίκησή της μάλιστα να προειδοποιεί στο ίδιο μοτίβο πως η κρίση στον τομέα ενέργειας αποτελεί πρόγευση του τι μπορεί να συμβεί στη χώρα στην περίπτωση που φύγει από το ευρώ. Προφανώς και εκεί φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε το χαράτσι κι ακόμα περισσότερο που οι ιδιωτικές εταιρείες, που δουλεύανε στην πλάτη της ΔΕΗ, εισέπραξαν το χαράτσι, το κρατήσανε για πάρτη τους και βάλανε λουκέτο.

Να ξέρουν πάντως ότι κανένας πατροκτόνος δεν επέτυχε επιείκεια δηλώνοντας ορφανός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)