to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι μπλε αποχρώσεις του παρακρατικού εγκληματικού κυκλώματος

Με ένα ευφάνταστο σενάριο και με αποκλειστικό στόχο να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύτηκαν τα σκοτεινά κυκλώματα των εκβιαστών και των «νονών» που έγιναν αντικείμενο των ερευνών της ΕΥΠ με τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες.


Mε ταυτόχρονα δημοσιεύματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήρθαν στο φως αποσπασματικές πληροφορίες σχετικά με το εγκληματικό κύκλωμα επίορκων αστυνομικών που δρούσε στην Ελλάδα και του οποίου το ξήλωμα άρχισε το 2016 με τη βοήθεια των «κοριών» της ΕΥΠ. Οι πληροφορίες αυτές σκόπιμα ανακατεύτηκαν με τις συνομιλίες του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον εκδότη των «Παραπολιτικών» που τον είχε επισκεφτεί «φιλικά» στο γραφείο του και που φρόντισε να τον ηχογραφήσει. Με τίτλους για «σεισμούς» και «κυκλώματα» το αποκαλυπτικά ρεπορτάζ κατέληγαν στο «παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το σφιχταγκάλιασμα των άφθαρτων με ό,τι πιο παλαιοκομματικό και διεφθαρμένο. Πώς στήθηκαν τα παραδικαστικά και παρακρατικά παραμάγαζα που καταπατούσαν τη νομιμότητα. Οι εκβιασμοί, οι συναναστροφές με τον υπόκοσμο, η εγκληματική οργάνωση που ξεσκέπασε η ΕΥΠ, η ασυλία στους επικεφαλής της.

Ασπίδα προστασίας γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό υψώνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου», έγραφαν το «Βήμα», το «Πρώτο Θέμα» και τα άλλα φιλοκυβερνητικά έντυπα κάτω από τα ονόματα Παππάς, Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Καμμένος. Με ένα ευφάνταστο σενάριο και με αποκλειστικό στόχο να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύτηκαν τα σκοτεινά κυκλώματα των εκβιαστών και των νονών που έγιναν αντικείμενο των ερευνών της ΕΥΠ με τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες. Ολα αυτά παρουσιάστηκαν ως μια δήθεν ενιαία εικόνα δυσωδίας.

Εκείνο που ξέχασαν όμως να τονίσουν στα αποκαλυπτικά τους ρεπορτάζ είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ΕΥΠ επί Ρουμπάτη αποκάλυψε το δαιδαλώδες εγκληματικό κύκλωμα που είχε βασικούς πρωταγωνιστές μεγάλο αριθμό εν ενεργεία ενστόλων και απόστρατων αξιωματικών, ποινικών και πολιτών, οι οποίοι πέρα από τις παράνομες δραστηριότητες (καζίνο, λέσχες, οίκους ανοχής, μαγαζιά-βιτρίνες ξεπλύματος βρόμικου χρήματος κ.α.) διέθεταν ένα τεράστιο κύκλο γνωριμιών με δικηγόρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιχειρηματίες κ.λπ. με τους οποίους συναλλάσσονταν και «εξυπηρετούσαν» με το αζημίωτο.

Ξέχασαν ακόμα να αναφέρουν ότι οι ένστολοι (αστυνομικοί, εκαμίτες, λιμενικοί κ.λπ.) ξεκίνησαν τη «λαμπρή» αυτή σταδιοδρομία τους την εποχή που και πάλι μεσουρανούσαν οι θητείες του Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Προάγονταν δε κανονικά, μέχρι που επί ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν τα πλοκάμια του κυκλώματος. Σήμερα, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να του διαβιβαστούν τα ονόματα των εμπλεκομένων προκειμένου να τους αποπέμψει, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- είχαν αποπεμφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς μέσα στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμα και ανώτατοι δικαστικοί που χειρίστηκαν ποινικές υποθέσεις και εμφανίζονται στις νόμιμα καταγραμμένες συνομιλίες να ικανοποιούν αιτήματα των μελών και των συνεργατών του κυκλώματος. Το αν στ’ αλήθεια παραλάμβαναν με το κιλό τα «γλυκά» και τα «δώρα» που ακούγεται στις συνομιλίες ότι ζητούσαν, προφανώς θα προκύπτει και από την έκβαση των υποθέσεων που αναφέρονται. Πάντως ανάμεσα στις συνομιλίες υπάρχει ακόμα και αναφορά σε μεγάλο φόβο κάποιων δικαστικών μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (που ζήτησε πλήρη διαλεύκανση) ενώ στη συνέχεια με εντολή του ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ΕΥΠ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτός από τις αποτάξεις ακολούθησε και μια σειρά θανάτων από μη φυσικά αίτια μελών του κυκλώματος, ενώ οι περισσότεροι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. Ομως ο βαρύτατος φάκελος της ΕΥΠ, του οποίου επιλεκτικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχει και χρώμα. Το χρώμα αυτό, πέρα από το μαύρο της διαφθοράς, περιέχει όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Οι υποθέσεις, πέραν εκείνων της «νύχτας», αφορούν κρίσιμες δικογραφίες διαφθοράς, διαρροής χρημάτων και ξεπλύματος για τις οποίες έγινε μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του κυκλώματος να έχουν αίσιο τέλος με μικρά πρόστιμα και χαμηλές ποινές ή και να μη φτάσουν καν στο δικαστήριο.

Κουμπάροι, συγγενείς, διευθυντές βουλευτικών γραφείων και κομματικοί φίλοι «παρελαύνουν» με ονοματεπώνυμα στις συνομιλίες που κατέγραψαν οι «κοριοί» της ΕΥΠ. Ισχυρές σχέσεις με τους επίορκους εμφανίζονται να έχουν βουλευτές από τον χώρο της Δεξιάς, γνωστοί δημοσιογράφοι και πολύ επώνυμοι επιχειρηματίες. Ως διαμεσολαβητές για τις κάθε λογής διευκολύνσεις, από απλές μεταθέσεις μέχρι σύνταξη δικογραφιών, φέρονται να είναι δικηγορικά γραφεία στο Κολωνάκι με τα οποία διατηρούσαν άριστες σχέσεις τα μέλη του κυκλώματος.

Καταγράφτηκαν συνομιλίες που αφορούν την υπόθεση τεχνητής πτώχευσης και διαφυγής εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας Μαρινόπουλος, τη γνωστή υπόθεση υπεξαιρέσεων στο Γηροκομείο Αθηνών, ξέπλυμα χρήματος μέσα από αλυσίδα αρτοποιείου, στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, ευνοϊκή μεταχείριση αεροπορικής εταιρείας, τις προσπάθειες απόκτησης από συγκεκριμένα πρόσωπα κυλικείων με μεγάλο τζίρο και σίτισης κέντρων υποδοχής κ.λπ.

Καταγράφονται ακόμα επαφές επιχειρηματία που εμπλέκεται στη ζοφερή υπόθεση με δημοσιογράφους και εκδότες που σήμερα μιλούν για «διαφθορά και παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ»! Ανάλογες επαφές είχε ο ίδιος μέσω δικηγόρου, ακόμα και με πρωτοκλασάτους πολιτικούς της Ν.Δ., αναλαμβάνοντας -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στις συνομιλίες- να ικανοποιήσει σειρά αιτημάτων τους ακόμα και ακραίων.

Οι ένστολοι, εκτός των άλλων, διευκόλυναν τις έκνομες ενέργειες, παρέχοντας με το αζημίωτο προστασία, πληροφορίες και έγκαιρες ειδοποιήσεις προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί οι δράστες του κυκλώματος από τις αρχές. Πολλοί από αυτούς έμμεσα ή και άμεσα σχετίζονταν με μαγαζιά-βιτρίνα, αλλά και με τα γνωστά είδη «καταστημάτων» της νύχτας. Οι διάλογοι που κατέγραψε η ΕΥΠ σε όλη τη διάρκεια των ερευνών προκαλούν κυριολεκτικά ανατριχίλα. Η απεικόνιση των δαιδαλωδών σχέσεων σε πίνακες είναι εφιαλτική.

Η έκθεση της ΕΥΠ ολοκληρώθηκε το 2017 και διαβιβάστηκε άμεσα στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία στη συνέχεια τη διαβίβασε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Τώρα αναμένεται η συνέχεια της δικαστικής έρευνας αυτής της δυσώδους υπόθεσης με τελική κατάληξη τη δικαστική αίθουσα και με την ελπίδα ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο», ακόμα κι αν αυτό το «κόκαλο» δυσαρεστήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους. Εξάλλου ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να χτυπήσει τη διαφθορά!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)