to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι μηχανικοί σε αγώνα επιβίωσης - Οι κινητοποιήσεις του κλάδου συνεχίζονται (βίντεο)

Τη Δευτέρα 24/02 η Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών πραγματοποίησε παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ για τη διεκδίκηση του αυτονόητου: του δικαιώματος να έχουν οι εργαζόμενοι πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο αυτοί όσο και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους - Νέα κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη


Δείτε ρεπορτάζ από την παρέμβαση των μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ σήμερα Τρίτη 25/2

 Παρέμβαση των μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ

------------

Οι μηχανικοί έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση. Πολλοί πλέον (άνεργοι και μη) αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ. Αποτέλεσμα είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς , κλπ) που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτή την στιγμή να στερούνται το δικαίωμα στην περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σ’ ένα διαρκή αγώνα και απαιτούν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή: να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των εργαζομένων που έχουν συνθλιβεί οικονομικά από την κρίση και τα μνημόνια.

Εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι εργαζόμενοι μηχανικοί αντιμετωπίζουν ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα. Με νέο νόμο όσοι ασφαλισμένοι έχουν χρέη με ποσά άνω των 5000 ευρώ  θα μεταβιβάζονται τα χρέη αυτά στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) και ο ασφαλισμένος θα κινδυνεύει με δέσμευση ή και κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων.

Μάλιστα, όπως μας καταγγέλλει η Σύλβια Κοιλάκου, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, προ ημερών ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαίτησε να αποσταλούν στο ΚΕΑΟ τα στοιχεία των οφειλετών εργαζομένων.

Ο Μιχάλης Σπιλιώτης, πολιτικός μηχανικός, μας μιλάει για τους 37.000 (!) μηχανικούς χωρίς ιατρική περίθαλψη. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά άνθρωποι υποφέρουν «για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι της Ελλάδας».

Οι εργαζόμενοι μηχανικοί θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Την Πέμπτη στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) προγραμματίζεται κινητοποίηση των εργαζομένων. Η απαίτηση των εργαζομένων είναι να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθένειας, να μην αυξηθούν οι εισφορές στα ταμεία, να μην αποσταλούν στοιχεία στο ΚΕΑΟ, κανένας να μην μείνει μόνος του στις κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων.

Διαβάστε ακόμα: Σοβαρή καταγγελία της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών: "Death-test στην τράπεζα Αττικής με Σελλιανάκη, Μάναλη, Μπακατσέλο και Γραμματίδη"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)