to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 26.03.2015

Πολιτική

«Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αδιαφορούσαν»: Συνάντηση Παππά-Νικολούδη με ελβετούς αξιωματούχους

Aντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, κατά τη συνάντηση με τους έλληνες υπουργούς, εξέφρασε την απορία της για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά


Την Πέμπη 26/3 συναντήθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Νικολούδης Παναγιώτης με αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville.

Από τη συνάντηση  προέκυψε η ανάγκη επανεκκίνησης  κι εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις  ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση  μόνο δεκαπέντε αιτήματα  συλλογής και διαβίβασης στοιχείων  φορολογικού ενδιαφέροντος  πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν  περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)