to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 03.10.2016

Κοινωνία

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών απαντούν στους γονείς του Ωραιοκάστρου: Ρατσιστικές συμπεριφορές δεν χωράνε στην κοινωνία

«Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα υπεράσπισης των προσφυγόπουλων, καθώς η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Εμείς, η νέα γενιά, δείχνουμε ότι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτήν την κοινωνία» αναφέρουν.


Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών παίρνουν θέση και απαντούν στο μάθημα ξενοφοβίας γονέων του Ωραιοκάστρου, κάνοντας λόγο για για κίνηση, ανεπίτρεπτη, που προκαλεί αποστροφή και απειλεί την ελληνική κοινωνία.

«Με αυτήν μας την ανακοίνωση, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα υπεράσπισης των προσφυγόπουλων, καθώς η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Έτσι, εμείς που θεωρούμαστε η νέα γενιά, δείχνουμε με την στάση μας ότι τέτοιες και παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτήν την κοινωνία» αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ρατσιστικές αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων του 5ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και του Δήμαρχου της περιοχής, με τις οποίες αρνούνται να φοιτήσουν στα σχολεία τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών (προφασιζόμενοι και υγειονομικούς κινδύνους) δείχνει μία εικόνα ντροπής και προσβολής στην ίδια την μνήμη των κατοίκων του (ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες του Πόντου και του Καυκάσου).

Πρόκειται για μία κίνηση αυτών των συλλόγων ανεπίτρεπτη, που δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποστροφή, αγωνία για το σκοτάδι που απειλεί την ελληνική κοινωνία. Μια κίνηση η οποία πρέπει να καταδικαστεί καθαρά και στην οποία πρέπει να αντισταθούμε δραστήρια.

Η θλιβερή αντίδραση αυτών των συλλόγων, με αποδέκτη τους πιο φτωχούς και καταφρονεμένους αυτής της κοινωνίας μπορεί να θεωρηθεί τραγελαφική παραφωνία μπροστά στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έδειξε ο λαός.

Με αυτήν μας την ανακοίνωση, λοιπόν, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα υπεράσπισης των προσφυγόπουλων, καθώς η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Έτσι, εμείς που θεωρούμαστε η νέα γενιά, δείχνουμε με την στάση μας ότι τέτοιες και παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτήν την κοινωνία.

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)