to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 21.02.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

«Οι μαθητές μου στο Ωραιόκαστρο βλέπουν εφιάλτες με τους "αγανακτισμένους υπερπατριώτες"», δηλώνει ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού

«Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος, αναρωτιέμαι πώς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αυτοί που προσπαθούν να διώξουν τα προσφυγόπουλα από το σχολείο» ήταν η αποστομωτική απάντηση του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Σωτήρη Σκανδάλη - που μίλησε Στο Κόκκινο - προς τους «υπερπατριώτες» οι οποίοι προκαλούν καθημερινά επεισόδια έξω από το σχολείο.


«Κανείς από τους ‘αφιονισμένους’ υπερπατριώτες που βρίσκονται τα μεσημέρια έξω από το σχολείο, δεν είναι γονέας», είπε Στο Κόκκινο, στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη και η Τζούλυ Τσίγκα ο κ. Σκανδάλης, περιγράφοντας με συγκλονιστικό τρόπο το αποτύπωμα που άφησαν στα ελληνόπουλα οι ύβρεις των «αγανακτισμένων» (σ.σ.: εδώ οι τελευταίες εξελίξεις). 
 

«Δύο μαθήτριές μου, μου εξομολογήθηκαν ότι βλέπουν εφιάλτες τις νύχτες», αποκάλυψε ο Διευθυντής του σχολείου, σημειώνοντας ότι στόχος των επιθέσεων και των ύβρεων είναι ο ίδιος.  Όπως είπε, η απόφαση των εκπαιδευτικών να δεχθούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο ήταν ομόφωνη, σε αντίθεση με τον Σύλλογο Γονέων που εξακολουθεί να αρνείται τη φοίτηση των 9 προσφύγων. 
 

Διευκρίνισε, πάντως, ότι λειτούργησε προσωρινά η απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για ουδέτερη ζώνη 100 μέτρων έξω από το προαύλιο του σχολείου, όπου απαγορεύεται η παρουσία οποιουδήποτε δεν έχει σχέση με την σχολική κοινότητα. 
 

«Διδάσκουμε στα παιδιά την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά και δε μπορούμε να είμαστε ασυνεπείς στην πράξη, με τη διδασκαλία μας» ξεκαθάρισε ο κ. Σκανδάλης. Υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τόσο ο ίδιος όσο και οι δάσκαλοι να ανοίγουν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα, σημειώνοντας ότι θα ήταν προτιμότερο για όλους τους μαθητές να συνυπάρχουν στο ίδιο ωράριο και στην ίδια τάξη.  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)