to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι «Λευκές Εβδομάδες» δεν φωτίζουν τις...μαύρες μέρες

Αλήθεια, ουδείς παράγοντας στο Υπουργείο Παιδείας λαμβάνει υπ' όψιν του ότι «οι οικογένειες στενάζουν οικονομικά, ότι τα παιδιά πεινούν στα σχολεία και ότι η λευκή εβδομάδα θα ανεβάσει σε όλους την αδρεναλίνη στα ύψη;»


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνει το Υπουργείο Παιδείας στο αίτημα της τουριστικής κοινότητας για την λεγόμενη «Λευκή Εβδομάδα», που προβλέπει την διακοπή της σχολικής λειτουργίας την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να «ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός».

Κι ενώ μέχρι πρότινος η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου διαμήνυε πώς όσα σχολεία ήταν κατειλημμένα πάνω από τρεις ημέρες τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα για να αναπληρωθούν τα μαθήματα, δεν φαίνεται ωστόσο να έχει την ίδια ευαισθησία απέναντι στο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων. Για ποιους λόγους άραγε το Υπουργείο φαίνεται να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Το ενδιαφέρον της πρότασης για το κλείσιμο των σχολείων χάριν επιχειρηματικών κύκλων επιβεβαιώνεται από τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Μελετάμε με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή, και όχι αποσπασματικά, την πρόταση των ξενοδόχων για περισσότερες ημέρες χειμερινών διακοπών στα σχολεία, ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός, δήλωσε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά το πέρας της συνάντησης.

Έως το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για την εφαρμογή ή μη της «Λευκής Εβδομάδας», με πληροφορίες να φέρουν τον κ. Αρβανιτόπουλο να περικόπτει  ακόμη εκδρομές και περιπάτους κατά τη διάρκεια του έτους, προκειμένου «να μην περιορισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι ξενοδόχοι απαιτούν

Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Α. Ανδρέαδης κατέθεσε τις προτάσεις του ώστε να γίνει η χώρα «πιο ανταγωνιστική».

Διόλου τυχαία λοιπόν, λίγες ημέρες μετά τη σύσκεψη, το Υπουργείο Παιδείας συζητά να τροποποιήσει τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό κατ'απαίτηση της τουριστικής κοινότητας, που προσδοκά, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οικογενειακές εξορμήσεις.

Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

Δυσαρέσκεια έχει προκληθεί στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εφαρμογή της «Λευκής Εβδομάδας». Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του πρόεδρου της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ο οποίος χαρακτηρίζει την πρόταση των ξενοδόχων ως ένα «κακόγουστο αστείο» με το οποίο τα επιχειρηματικά συμφέροντα καθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αλήθεια, ουδείς παράγοντας στο Υπουργείο Παιδείας παίρνει υπ' όψιν του ότι «οι οικογένειες στενάζουν οικονομικά, δεν διαθέτουν ούτε ένα εργαζόμενο για να επιβιώσουν, ότι τα παιδιά πεινούν στα σχολεία και ότι η λευκή εβδομάδα θα ανεβάσει σε όλους την αδρεναλίνη στα ύψη;» Δικαίως λοιπόν ο κ. Κοτσιφάκης καλεί την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, διότι ως φαίνεται «οι κύριοι της κυβέρνησης αδιαφορούν για το δημόσιο σχολείο, όπως αδιαφορούν για το δημόσιο νοσοκομείο, όπως αδιαφορούν για τις ζωές μας. Έχουν βεβαίως άλλα μεγάλα και σημαντικά ενδιαφέροντα: να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι πλούσιοι, να κερδίσουν πιο πολλά οι τραπεζίτες, να θυσιαστούν όλα στο βωμό των κερδών». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)