to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 01.05.2013

Αθλητισμός

Οι κιτρινόμαυροι κορμοράνοι του ΟΠΑΠ

Του Πέτρου Κατσάκου


Άστραψε και βρόντηξε το κιτρινόμαυρο διαδίκτυο με αφορμή ένα κείμενο 300 λέξεων που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, με τίτλο «Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι στην εμπορευματοποίηση». Εν ριπή οφθαλμού στοχοποιήθηκαν η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ ως εχθροί του οράματος Μελισσανίδη για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ενωσίτικες ιστοσελίδες θυμήθηκαν τον Βοτανικό, τους κορμοράνους, δήθεν οικολόγους, βουλευτές βορείων προαστίων και λοιπούς δράκους με φτερά απαγορεύοντας με τον τρόπο αυτό την οποιαδήποτε κριτική αντιμετώπιση του όψιμου ενδιαφέροντος του γνωστού επιχειρηματία στην κατασκευή του γηπέδου που όλως τυχαίως συμπίπτει χρονικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην εξαγορά του ΟΠΑΠ.

Παραφωνία λοιπόν το δημοσίευμα της Αυγής, που ήρθε να ταράξει τα πελάγη ευτυχίας που πλέει το κιτρινόμαυρο καράβι τα τελευταία 24ωρα με τα πανιά του να φουσκώνουν από οράματα, μακέτες και εκατομμύρια. Τόση ευτυχία, τόση αισιοδοξία, τέτοιον ενθουσιασμό είχα χρόνια να ζήσω σαν οπαδός της ΑΕΚ.

Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ της «αρρώστιας» μου εδώ και μέρες μετανιώνω για τα δάκρυα που έχυσα εκείνο το μαύρο βράδυ στο ΟΑΚΑ. Αν ήξερα πως εκείνο το αυτογκόλ του Μπουγαίδη θα γινόταν η απαρχή αυτής της γιγαντιαίας πανστρατιάς που σύντομα θα μας οδηγήσει στην Αγια Σοφιά της Φιλαδέλφειας, δεν θα έβαζα το κεφάλι κάτω, αλλά θα έμπαινα κι εγώ στο γήπεδο να πανηγυρίσω το γκολ. Αν ήξερα πως αυτό το αυτογκόλ θα ήταν η σπίθα που θα άναβε το πούρο του «Τίγρη» θα άναβα κι εγώ το καπνογόνο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη της οδού Καππαδοκίας. 

«Κάτω τα χέρια από το γήπεδο» υπονομευτές των επενδύσεων Συριζαίοι. Κάτω τα χέρια από το όραμα του Σωτήρα. Μη μας χαλάτε τη γιορτή. Εδώ είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τα μπετά της νέας «σκεπαστής». Τώρα θα μου πεις για ποια ομάδα; Με ποιους παίχτες; Σε ποια κατηγορία; Λεπτομέρειες. Εδώ ζούμε μια κοσμογονία κι εσείς μιλάτε για κορμοράνους, πεύκα, απλήρωτους παίχτες και υπαλλήλους.

Δείτε την πραγματικότητα κύριοι της Αυγής. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τι γίνεται σήμερα στην ΑΕΚ. Μπείτε σε κανένα site και ενημερωθείτε πριν θυμηθείτε εκείνους τους 131 γραφικούς γκρινιάρηδες. Εφοπλιστές, βιομήχανοι, κεφάλαια, χορηγοί, γήπεδα, παλάτια, ραντεβού στο κότερο, κοινοτικά κονδύλια, τραπεζίτες, βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην βουλευτές, ξένα fund's, εταιρείες κολοσσοί... και από πίσω ολόκληρος ΟΠΑΠ. Δεν μιλάμε πλέον για ομάδα αλλά για ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Τι και αν τη μια μέρα γράφουμε για το ραντεβού του Τίγρη με τη δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας και την άλλη μέρα η κ. Αποστολάκη λέει πως δεν έχει ούτε γράμμα ούτε γραφή από τον Μελισσανίδη. Λεπτομέρειες.

Το μέλος της Ερασιτεχνικής και μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Κ. Κοτσώνης με ανοιχτή του επιστολή λέει τα εξής:

«Το καυτό ζήτημα για την ΑΕΚ σήμερα είναι η τύχη τής ΠΑΕ σε συνάρτηση και με το γήπεδο. Προσωπικό, ποδοσφαιριστές, προμηθευτές είναι όλοι τους στον αέρα. Δεν εμφανίζεται κανείς να πει κάτι ή να δώσει λύση πόσο μάλλον προοπτική. Όλοι όσοι παραγόντιζαν τά τελευταία δύο χρόνια είναι εξαφανισμένοι. Η «πανστρατιά» όμως δεν θ' ασχοληθεί ούτε με την ΠΑΕ ούτε όμως και με την Ερασιτεχνική.
Αν και οι συμμετέχοντες σ' αυτή έχουν παρά με ουρά δεν δίνουν ούτε δεκάρα σε προσωπικό, ποδοσφαιριστές, προμηθευτές, προφανώς γιατί πιστεύουν ότι όλοι αυτοί «έπαιξαν και έχασαν». Έχουν όμως προλάβει να εξοφλήσουν το ομολογιακό δάνειο πέρυσι τέτοιον καιρό, πού ήταν αυτό που τούς έκαιγε.
Είναι οι ίδιοι πού μας έφτασαν εδώ μέσω των διοικήσεων πού αυτοί διόριζαν και καλυπτόμενοι πίσω από την εκ τού νόμου διάκριση τού μετόχου από την εταιρεία στην οποία αυτός συμμετέχει. Μόνον ο κ. Χατζηιωάννου δεν μπαίνει στο ίδιο κάδρο με τούς άλλους γιατί ο τρόπος τής αποχώρησης του μας δείχνει ότι όχι μόνο είχε καταλάβει τι γινόταν αλλά και ήταν κάθετα και απόλυτα αντίθετος με αυτό και δεν ήθελε ούτε εμμέσως να συμπράττει μαζί τους».

Σε μια εποχή λοιπόν που κάποιοι ετοιμάζονται να «πάνε ταμείο» για να εισπράξουν τα κέρδη του μεγάλου στοιχήματος του ΟΠΑΠ κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική στην πανστρατιά των εκατομμυρίων. Την ώρα που ο Μέγας Χορηγός του ελληνικού αθλητισμού και των ελληνικών ΜΜΕ αλλάζει χέρια κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον δυσαρεστεί με κακεντρεχή δημοσιεύματα. Αφήστε μας να ζήσουμε το όραμα. Μεθυσμένοι ακόμα από το αυτογκόλ του Μπουγαίδη, δεν θα αφήσουμε καμία Αυγή, κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και κανέναν άπιστο Θωμά να μας χαλάσει το όνειρο. Την Κυριακή παίζουμε με την Κάτω Μαγούλα στο νέο μας «Παλάτι». Στάνταρ άσος.

tags: ΑΕΚ, ΟΠΑΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)