to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι καιροί της πολιτικής αφωνίας

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την πλήρη πολιτική άπνοια, την πολιτική απουσία του λαϊκού παράγοντα, την ηχηρή σιωπή και ανυπαρξία οιασδήποτε μαζικής διαμαρτυρίας, για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα που πρωθυπουργεύεται από τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Τον πρωθυπουργό που όπως φαίνεται το όνομα του θα ταυτιστεί με τον απίστευτο πολιτικό αμοραλισμό, την διαφθορά, την πλέον επικίνδυνη έλλειψη σοβαρότητας, την ανυπαρξία στοιχειώδους ανάγκης ανάληψης ευθύνης, την χρησιμοποίηση μεθόδων του υποκόσμου, προς περαίωση των άνομων σχεδίων του. Είχαμε - δεν είχαμε την πρωτιά στα βαλκάνια της πολιτικής σατραπείας τύπου Ορμπαν, επάξια την κατακτήσαμε. Απορούν και οι άλλοι εταίροι μας στην ΕΕ με τα καμώματα του αστείρευτου, του ανεξάντλητου σε πρωτοτυπίες πολιτικής γελοιότητας, ανευθυνότητας και επικινδυνότητας για τους θεσμούς και την νομιμότητα , συμπεριφορά  Μητσοτάκη. Ίσως και να προσδοκούσαν ότι κάποια στιγμή θα συνέρθει, θα κατανοήσει τις ευθύνες του ως ο πρώτος πολίτης της χώρας του, θα σοβαρευτεί, θα παρατήσει πρακτικές, μεθοδεύσεις που εκθέτουν διεθνώς την πατρίδα μας. Θα περιμένουν για κάτι τέτοιο, στον αιώνα τον άπαντα από ότι φαίνεται.

Το καθεστώς Κυριάκου, το υποστηριζόμενο με νύχια και δόντια από τους αξιότιμους χορηγούς του, γνωστά οικονομικά δημοσιοδίαιτα τρωκτικά που έχουν γραμμένα στα αζήτητα γνώμες και κριτικές εγχώριες και αλλοδαπές, προχωρά ακάθεκτο.. Και για εξασφάλιση της πολιτικής του μακροημέρευσης, προχώρησε  και στις συστηματικές παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων, δημοσιογράφων και άλλων…υπόπτων, υπονομευτών των εθνικών μας συμφερόντων, εμπλέκοντας και την ΕΥΠ, σε αυτή την…εθνική αποστολή.  Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα, οι λεπτομέρειες της όλης μεθόδευσης που παραπέμπει σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες, οι πρόστυχοι υπαινιγμοί και οι εκβιασμοί προς κάθε κατεύθυνση, μήπως και κουκουλωθεί η  και πέσει στα μαλακά, η παραπάνω παρακρατική δραστηριότητα.

Αυτά όλα συμβαίνουν με άβουλο και μοιραίο σιωπηλό θεατή, τον λαό. Τον ζαλισμένο και ανίκανο να πιστέψει λαό, για το τι είναι ικανός να κάνει και μέχρι που να φτάσει, ο ξένοιαστος και άλλου πλανήτη κάτοικος, πρωθυπουργός μας, μαζί με τις ακροδεξιές πατερίτσες του. Μάλλον, τελικά έχει δίκιο η σχολή του Σικάγου και ο περιβόητος Μ. Φρίντμαν, όταν κανοναρχούσαν πριν αρκετά χρόνια τους επίδοξους σύγχρονους Πινοσέτ ανά τον κόσμο: ότι έχετε να κάνετε, να το κάνετε γρήγορα και δίχως κανένα δισταγμό, μη δίνοντας στο λαό και τους πολιτικούς σας αντιπάλους χρόνο να συνειδητοποιήσουν και να αντιδράσουν  στον καταιγισμό μέτρων και μεταρρυθμίσεων, που θα σημάνουν τον θρίαμβο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, γνωστή για την αδυναμία της σε τυχοδιωκτικές μεθοδεύσεις, αδίστακτη μπροστά σε κάθε ρίσκα, προκειμένου να ελέγχει, να ακούει και να παρακολουθεί κατά πόδας, όσους πιστεύει ότι απειλούν τα συμφέροντα της, κάτι ανάλογο επιχείρησε, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πατέρας του Κυριάκου. Το γνωστό σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα» τον Ιούλιο του 65, απηχούσε την λαϊκή κατακραυγή σύσσωμου του δημοκρατικού λαού, για τις άθλιες, κατάπτυστες μεθοδεύσεις του πατρός, κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Τότε που δρόμοι και πλατείες βράζανε από αγανάκτηση και απαίτηση για δημοκρατική νομιμότητα, σεβασμό του συντάγματος , σεβασμό της λαϊκής θέλησης. Τότε που όλη η δημοκρατική αντιπολίτευση, παραμερίζοντας κομματικές σκοπιμότητες, μικρόψυχες υστεροβουλίες και εφήμερα πολιτικά κέρδη, μετωπικά και αποφασιστικά εντός και εκτός κοινοβουλίου, αντιπάλεψε τις δεξιές πολιτικές ασχήμιες, τα αντιδημοκρατικά πισωγυρίσματα και τις τρισάθλιες μεθοδεύσεις  του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.

Σήμερα;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)