to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 14.03.2020

Αθλητισμός

Οι ιταλοί αστέρες του αθλητισμού ζητούν από τους πολίτες να μείνουν σπίτι

Φραντσέσκο Τότι, Βαλεντίνο Ρόσι και Φάμπιο Φονίνι, μεταξύ άλλων.


Γνωστά ονόματα του αθλητισμού ζητούν σε τηλεοπτικό σποτ από τους ιταλούς πολίτες να μείνουν σπίτι. «Και εμείς που θέλουμε πάντα να ξεπερνάμε πάντα τα όριά μας, τώρα σας λέμε ότι είναι η στιγμή να σταματήσουμε», λένε οι ιταλοί αθλητές, σε βίντεο - μηνύματα που μεταδίδονται τόσο από την δημόσια τηλεόραση Rai, όσο και από τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι. Την εκστρατεία αυτή ευαισθητοποίησης στηρίζουν, μεταξύ των άλλων, οι Φραντσέσκο Τότι, Βαλεντίνο Ρόσι και Φάμπιο Φονίνι.

Συμβουλές από εφημερίδες για τον ελεύθερο χρόνο

Παράλληλα, μεγάλες εφημερίδες όπως η La Repubblica, δημοσιεύουν «συμβουλές» προς τους πολίτες, για το πώς μπορούν να γεμίσουν τον «ατέλειωτο ελεύθερο χρόνο τους». Πρόκειται για συμβουλές που αφορούν τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες, ενδιαφέροντα βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και νέα τηλεοπτικά προγράμματα.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, όμως, καταδικάζουν την στάση αστυνομικού της Καλαβρίας, ο οποίος απάντησε σήμερα σε πολίτη της Κάτω Ιταλίας ότι «μπορούσε να πάει στο σούπερ μάρκετ αλλά όχι να αγοράσει εφημερίδα, διότι δεν πρόκειται για κάτι το απαραίτητο».

Όλοι οι ιταλοί, περιμένουν με κομμένη την ανάσα την 18η Μαρτίου, όταν οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να σημειωθεί και η μέγιστη διάδοση του ιού. Το υπουργείο μεταφορών αποφάσισε, στο μεταξύ, να διακόψει την κυκλοφορία των νυχτερινών τραίνων που συνέδεαν, έως τώρα, την νότια και βόρεια Ιταλία. Διότι ξανάρχισε μια ανησυχητική «φυγή» των νέων από το Μιλάνο με προορισμό τις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας.

Στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι, πολλοί ιταλοί, άνοιξαν τα παράθυρά τους και άρχισαν να χειροκροτούν, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ένας φόρος τιμής στους αμέτρητους γιατρούς και νοσηλευτές που, με πρωτοφανή αυταπάρνηση και αλληλεγγύη, τις ημέρες και ώρες αυτές κάνουν ο,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν, για να σώσουν πολλούς ασθενείς του κορωνοϊού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)