to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 07.03.2019

Διεθνή

Οι ισραηλινές αρχές κατεδάφισαν το σπίτι ενός Παλαιστινίου που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν νωρίς σήμερα στη Δυτική Όχθη το σπίτι ενός Παλαιστίνιου, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε δύο επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή τον Δεκέμβριο σε ένα μωρό και δύο Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη περιοχή, ανακοίνωσε ο στρατός.


Οι ισραηλινές δυνάμεις «κατεδάφισαν το σπίτι του Άσαμ Μπαργούτι στο χωριό Κόμπαρ, βόρεια της Ραμάλας», επεσήμανε ο στρατός σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του συνεργείου που κατεδάφισε το σπίτι τα ξημερώματα.

Ο Άσαμ Μπαργούτι, που συνελήφθη τον Ιανουάριο κοντά στη Ραμάλα, κατηγορείται από τις ισραηλινές αρχές ότι άνοιξε πυρ εναντίον μιας στάσης λεωφορείου κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκιβάτ Άσαφ στις 13 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, ενώ μία πολίτης και ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκαν σοβαρά.

Επίσης κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε μια ένοπλη επίθεση που εξαπολύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου εναντίον μιας άλλης στάσης λεωφορείου κοντά στον εβραϊκό οικισμό Όφρα. Μία έγκυος επτά μηνών τραυματίστηκε και το μωρό της που γεννήθηκε πρόωρα τελικά πέθανε μερικές ημέρες αργότερα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις που αναζητούσαν τους δράστες αυτής της επίθεσης σκότωσαν στις 12 Δεκεμβρίου τον αδελφό του Άσαμ Μπαργούτι, τον Σάλαχ, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει. Δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος κανενός εκ των δύο στην επίθεση, όμως στην ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι ο Άσαμ ήταν αυτός που πυροβόλησε.

Ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει τακτικά τα σπίτια Παλαιστίνιων που κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)