to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 31.05.2022

Κοινωνία

Οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και ΟΤΕ έβλαψαν τους καταναλωτές – «Μην αγγίξετε την ΕΥΔΑΠ»

Η έρευνα της Public Issue κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι λειτούργησαν σε βάρος των καταναλωτών οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων οργανισμών


Κόλαφος για τους υπέρμαχους των ιδιωτικοποιήσεων κρίσιμων υποδομών της χώρας είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο.

Η δημοσκόπηση καταγράφει μια πρωτοφανή ανατροπή στη στάση των πολιτών καθώς κρίνουν εντελώς αρνητικά τα αποτελέσματα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ ενώ καθολική είναι η διαφωνία τους με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Τα 2/3 των πολιτών, ποσοστό 66%, πιστεύουν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔEΗ δεν ωφέλησε, αλλά αντιθέτως έβλαψε τους καταναλωτές σύμφωνα με την Public Issue. Όπως εξηγεί η εταιρεία, με εξαίρεση την περίοδο 1998-2005, η ), η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, ουδέποτε υποστήριξε την ιδιωτικοποίηση της ΔEΗ ενώ  σήμερα καταγράφεται γενικευμένη δυσαρέσκεια που συνδέεται και με τη  ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το 42% των πολιτών πιστεύουν ότι μέχρι σήμερα η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έχει βλάψει τους καταναλωτές ενώ ένα ποσοστό 33% εκτιμά ότι έχει ωφελήσει. Να σημειωθεί ότι η αρχικά πλειοψηφική υποστήριξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ αντιστράφηκε στη δεκαετία του 2000.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ποσοστό 74% διαφωνεί με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης, δηλαδή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Να σημειωθεί ότι η Public Issue για τις συγκρίσεις έλαβε υπόψη τις χρονοσειρές του Πολιτικού Βαρομέτρού της ενώ για το 1998 έρευνα της VPRC.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)