to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 12.04.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

«Οι ιδιωτικές κλινικές βαφτίζουν επείγοντα περιστατικά και κάνουν κανονικά χειρουργεία» (ηχητικό)

«Ο χώρος της ιδιωτικής υγείας θα πρέπει να περάσει στο ΕΣΥ και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα με τα δημόσια Νοσοκομεία» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος, Νίκος Παρδάλης.


«Η κατάσταση που έχει προκύψει με την πανδημία έδειξε με τον χειρότερο τρόπο το διαχρονικό πρόβλημα των ελλείψεων του ΕΣΥ» ανέφερε ο κ. Παρδάλης σημειώνοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «η κοινωνία και το κράτος αντιμετώπισε το ΕΣΥ με σκοπό να ενισχύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών».

«Από τη στιγμή που διαλύονταν τα προηγούμενα χρόνια το ΕΣΥ όλα τα περιστατικά πήγαιναν στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα», ενώ «από την πανδημία έχει δημιουργηθεί μια δυστοπία στα εργασιακά δικαιώματα».

Σύμφωνα με τον κ. Παρδάλη υπάρχουν περιστατικά να μην δίνονται ειδικές άδειες μονογονοεϊκών οικογενειών, κλινικές λειτουργούν τμήματα με 12ωρες βάρδιες, ενώ διαγνωστικά κέντρα κλείνουν και αναγκάζουν τους εργαζόμενους σε παραίτηση. Μάλιστα οι απολύσεις γίνονται με τη διαδικασία του εξ αναγκασμού λέγοντας στους εργαζόμενους, παραιτηθείτε αν θέλετε να έχετε δουλειά μετά τον κορονοϊό.

«Αυτό που θα ακολουθήσει μετά την πανδημία θα είναι μια εργασιακή δυστοπία. Ένα σκοτεινό περιβάλλον για τους εργαζόμενους με αναρίθμητα προβλήματα. Μειώνεται δραματικά το προσωπικό σε όλες τις κλινικές. Θα δουλεύουν με λιγότερους εργαζόμενους σε ρυθμούς πριν την κρίση του κορονοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος.

Σε σχέση με τα μέσα ατομικής προστασίας ο κ. Παρδάλης διαπίστωσε πως «υπήρξαν κλινικές που άργησαν πολύ να πάρουν μέτρα προστασίας». Παράλληλα, «ενώ θα έπρεπε να έχουμε μόνο επείγοντα περιστατικά στις κλινικές έχουμε το φαινόμενο να βαφτίζονται περιστατικά επείγοντα, κάνουν χειρουργεία και μετά φεύγουν, χωρίς να ξέρουμε αν κάποιος από τους ασθενείς είναι φορέας του κορονοϊού».

«Οι ιδιωτικές κλινικές και τα φαρμακεία είναι ωρολογιακές βόμβες. Ο χώρος της ιδιωτικής υγείας θα πρέπει να περάσει στο ΕΣΥ και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα με τα δημόσια Νοσοκομεία» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Παρδάλης.

«Οι συνάδελφοι στις ιδιωτικές κλινικές θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία» συμπλήρωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα να μην φοβούνται να καταγγείλουν τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)