to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 23.06.2017

Πολιτική

Οι χυδαιολογίες του Κ. Ζούλα στην «Καθημερινή» για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και η απάντηση του Μιχ. Σπουρδάλάκη

Σε άρθρο με «Παιχνίδια με το Σύνταγμα από το Μαξίμου» ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» επιχειρεί να απαξιώσει τον Διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση μιλώντας για «υπαγόρευση» από το Μαξίμου και χρησιμοποιώντας ειρωνικά σχόλια συνταγματολόγων αντί τεκμηριωμένων επιχειρημάτων για τις προτάσεις σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση


Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μιχάλη Σπουρδαλάκη:

Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα το άρθρο «Παιχνίδια με το Σύνταγμα από το Μαξίμου»  [ http://www.kathimerini.gr/915176/article/epikairothta/politikh/paixnidia-me-to-syntagma-apo-to-ma3imoy ].  

 

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

  1. Το ερωτηματολόγιο αποτελείται αποκλειστικά από προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ή έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή από τις συναντήσεις (ημερίδες και διήμερα) διαβούλευσης με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και στις περισσότερες πρωτεύουσες των περιφερειών.  Άλλωστε όλες οι διαβουλεύσεις έχουν μαγνητοφωνηθεί και θα συνοδεύσουν την Έκθεση της Επιτροπής μετά το πέρας της διαδικασίας.

  2. Στην σύνταξη του ερωτηματολογίου, όπως άλλωστε και εκείνο της προηγούμενης φάσης της διαβούλευσης, ουδέποτε παρενέβη «το Μαξίμου» ή άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

  3. Σε ό,τι αφορά τα ειρωνικά σχόλια των κατά τα άλλα σεβαστών συναδέλφων μου η έκπληξή μου είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί θεωρώ ότι τα σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα αποτελούν συνήθως την αιχμή στην αντιπαράθεση απόψεων.  Τέτοια ουσία εδώ δεν διατυπώνονται.  Αντίθετα οι δηλώσεις τους περιέχουν προσβλητικούς, για το ακαδημαϊκό ήθος των συμμετεχόντων μελών της Επιτροπής, χαρακτηρισμούς καθώς και ειρωνείες.  Ειρωνείες μάλιστα που τους εκθέτουν καθώς επιχειρούν με αυτές να συγκαλύψουν την θεμιτή κατά τα άλλα άποψή τους ότι οι πολίτες δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν λόγο προδιαδιακαστικά για επίδικα ζητήματα που θα απασχολήσουν την τυπική διαδικασίας της Αναθεώρησης του Συντάγματος.   

 

Ευτυχώς οι χιλιάδες των πολιτών που απαντούν τα ερωτηματολόγια ή με άλλους τρόπους στέλνουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή καθώς και οι εκατοντάδες εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων και άλλων συλλογικοτήτων που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχουν καταθέσει και εξακολουθούν να καταθέτουν τις απόψεις τους έχουν άλλη άποψη.

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)