to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:41 | 28.01.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Οι χρυσαυγίτες έχουν δικαίωμα να συγκεντρωθούν, επιμένει αμετανόητη η ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της ξεπλένει την εγκληματική οργάνωση την οποία νωρίτερα αποκάλεσε «πολιτικό κόμμα» - Θύελλα αντιδράσεων για την πρωτοφανή απόφαση


Λίγες μόνο μέρες κράτησε το προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης με τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις εκλογές καθώς αποκαλύφθηκε η υποκρισία της ΝΔ, η οποία έδωσε το ελεύθερο στους νεοναζί να διοργανώσουν φιέστα στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ, παρά την κατακραυγή, εμφανίζεται αμετανόητη και λέει ότι είναι δικαίωμα των χρυσαυγιτών να συγκεντρωθούν.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται. Επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί με αιτιολογημένη απόφαση, εάν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας» αναφέρει η ΕΛΑΣ, ξεχνώντας ότι μιλάμε για μία εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έδωσε ελευθέρας στους χρυσαυγίτες να συγκεντρωθούν, αποκαλώντας τους μάλιστα «πολιτικό κόμμα». Το μόνο που έκανε ήταν να πει στους χρυσαυγίτες να μείνουν στην Πλατεία Ρηγίλλης, «χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών».

Δυναμική απάντηση δίνουν αντιφασιστές που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ρηγίλλης, με στόχο να ακυρώσουν τη ναζιστική φιέστα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και αναφέρονται σε απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δήθεν χορηγείται άδεια για πραγματοποίηση συνάθροισης από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται,
     
  • επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί με αιτιολογημένη απόφαση, εάν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ
     
  • οι αποφάσεις που εκδίδονται από τις κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας, αφορούν στην επιβολή περιορισμών, εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

Στην προκειμένη περίπτωση εκδόθηκε απόφαση επιβολής περιορισμών και ως εκ τούτου οι σχετικές δηλώσεις περί αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τι είχε προηγηθεί

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Διαύγεια, η αστυνομία δίνει το ελεύθερο στους νεοναζί να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ρηγίλλης. Σύμφωνα με την απόφαση, θα υπάρξει επιβολή περιορισμού, με την συγκέντρωση να πραγματοποιείται στην Πλατεία Ρηγίλλης, χωρίς κατάληψη «μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών».

Μάλιστα ο δήμος Αθηναίων συναίνεσε καθώς όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) διατύπωσε σύμφωνη γνώμη.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια συγκέντρωσης στη Χρ. Αυγή - Σε εξέλιξη αντιφασιστική κινητοποίηση

ΜέΡΑ25: Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ξαφνικά πως οι δημόσιες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα των πολιτών

Με δύο αναρτήσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 σχολιάζει τόσο την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ, όσο και τους ισχυρισμούς του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ρηγίλλης. 

«Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ξαφνικά πως οι δημόσιες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα των πολιτών μόνο στην περίπτωση των χρυσαυγητών όμως, τις υπόλοιπες τις καταστέλλει καθημερινά λέγοντας ότι κρίθηκαν παράνομες! Οι επιλεκτικές αυτές ευαισθησίες αποδεικνύουν τις εκλεκτικές της συγγένειες».

«Όσον αφορά δε τον κ. @KBakoyannis που έχει συμπράξει σε επίπεδο συνεργατών, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο με ακροδεξιά στελέχη για να προωθήσει την ιδιωτικομανία του Μητσοτακισμού, τίποτα δεν είναι αδιανόητο. Σε τσάμπα καυγά λοιπόν, ωθούν όσοι βάζουν πλάτη στους νεοναζί της ΧΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)