to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Οι γυναίκες των Σκουριών συνεχίζουν να διεκδικούν με την καρδιά σφιγμένη, το κεφάλι ψηλά και τη γροθιά σηκωμένη»

Για τον ρόλο των γυναικών στο κίνημα της Χαλκιδικής έναντια στις εξορύξεις χρυσού αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Σκουριές μίλησε η Μελαχρινή Λιάκου, κάτοικος Ιερισσού και μέλος του κινήματος.


«Οι γυναίκες του αγώνα συνεχίζουν να διεκδικούν με τη καρδιά σφιγμένη, με το κεφάλι ψηλά και την γροθιά σηκωμένη δίνοντας κουράγιο σε όλους αυτούς που σέρνονται στα δικαστήρια, καθώς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο αγώνας είναι μας είναι δίκαιος» σημείωσε η Μελαχρινή Λιάκου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στις δημοσιογράφους Ευγενία Χατζηγεωργίου και Σταυρούλα Πουλημένη. 
 
Ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού έχει αλλάξει τις συνειδήσεις όλων των κατοίκων της περιοχής και φυσικά έχει επηρεάσει το ρόλο των γυναικών ανέφερε η κα Λιάκου τονίζοντας ότι «έχουμε εκτιμήσει περισσότερο τον τόπο μας δίνοντας την αλληλεγγύη μας και σε όλους τους άλλους ανθρώπους που διεκδικούν πολλές φορές το αυτονόητο». 
 
Μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις η Μελαχρινή Λιάκου τόνισε ότι «Μιλάμε για ένα μακροχρόνιο αγώνα» και ότι συνεχίζονται οι δράσεις του κινήματος. «Τελευταία», όπως ανέφερε,  «έχουμε κάνει προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου για την αδειοδότηση του ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα, έναν ΧΥΤΕΑ που θα δεχθεί τα πιο τοξικά απόβλητα». Έκανε λόγο επίσης για αντίφαση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό καθώς όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει πειστεί ότι μιλάμε για μια καταστροφική δραστηριότητα έδωσε μια άδεια παράνομα για την υπόθεση των τοξικών αποβλήτων».
 
Τέλος υπενθύμισε ότι στις 7 του Μάρτη του 2013 έγινε η εισβολή των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στην Ιερισσό καταλήγοντας: «Αυτός ο Μάρτης μας ξυπνά άσχημες μνήμες, «την Τσικνοπέμτη της καταστολής όπου οι γυναίκες είδαν μέσα από τα χέρια τους να τους παίρνουν τους άνδρες, τα παιδιά τους. Είμαστε οι κολώνες που στηρίζουμε μέχρι τη τελευταία δίκη αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που αγωνιστήκαμε δηλαδή το καθαρό νερό, την υγεία μας και την σωτηρία του τόπου μας».  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)