to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 11.12.2017

Διεθνή

«Οι γυναίκες που κατηγορούν τον πρόεδρο Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση πρέπει να ακουστούν»

Οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά «πρέπει να ακουστούν», δήλωσε χθες η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.


Ο Τραμπ καυχήθηκε ότι μπορούσε να φιλά και να χουφτώνει γυναίκες χωρίς τη θέλησή τους εξαιτίας του ότι ήταν διάσημος, σύμφωνα με ένα βίντεο του 2005, η μετάδοση του οποίου, τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, προκάλεσε σκάνδαλο.

Ο Τραμπ και ο Λευκός Οίκος απέρριψαν τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά που διατύπωσαν εις βάρος του περισσότερες από δέκα γυναίκες.

«Οι γυναίκες που κατηγορούν κάποιον όποιος κι αν είναι αυτός πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να ακουστούν και πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους» δήλωσε η Χέιλι στο CBS όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες αυτές εναντίον του Τραμπ.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή του Λευκού Οίκου, η εκλογή του Τραμπ στην προεδρία έβαλε τελεία σε αυτές τις κατηγορίες και έκλεισε τον φάκελο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι εκλογές σημαίνουν πως αυτή η υπόθεση έχει κλείσει, η Χέιλι απάντησε: «αυτό θα αποφασιστεί. Ξέρω πως εξελέγη αλλά (…) οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται πάντα ότι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και οφείλουμε όλοι να είμαστε πρόθυμοι να τις ακούσουμε».

Οι αποκαλύψεις, στις αρχές Οκτωβρίου, για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν άνοιξαν τον δρόμο σε κατηγορίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων εις βάρος πολλών ανδρών εξουσίας στους κύκλους της ψυχαγωγίας, των μμε, του πολιτισμού αλλά και της πολιτικής.

Τρία μέλη του Κογκρέσου παραιτήθηκαν πρόσφατα έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες και η υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα Ρόι Μουρ κινδυνεύει εξαιτίας κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών πριν από πολλές δεκαετίες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)