to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 08.11.2014

πηγή: alfavita

Κοινωνία

Οι γονείς στο πλευρό των μαθητών του ΓΕΛ Φιλιππιάδας καταδικάζουν την παρέμβαση του εισαγγελέα

Το Δ.Σ των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας παίρνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της παιδείας σε συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε τα παρακάτω.


 

1. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρέβεζας ο οποίος, μέσω του προϊσταμένου της Β/θμιας Εκπαίδευσης προσπάθησε να εκφοβίσει μαθητές και γονείς με στόχο τον τερματισμό της κατάληψης των Λυκείων.  Προσπάθησε δε να εμπλέξει και τους διευθυντές των σχολείων. Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας  και αξιοπρέπειας απαίτησε την παρουσία μαθητών και γονέων ενώπιον του  ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών τότε που όλα τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

2. Τασσόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, είμαστε περήφανοι γι’ αυτά αφού θεωρούμε ότι  τα αιτήματά τους  διακρίνονται από δικαιοσύνη και ωριμότητα, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση κατάργηση του Νέου Σχολείου και της Τράπεζας θεμάτων που μοναδικό στόχο έχει, η μόρφωση να αποτελέσει προνόμιο των λίγων και όχι όλων. Η μετατροπή του σχολείου σ’ ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο αλλοιώνει τον αρχικό σκοπό του, και οδηγεί στη παραπαιδεία και τα φροντιστήρια καθώς μειώνεται η εμπιστοσύνη  τους προς το δημόσιο σχολείο. Οι μαθητές καλούνται σε 11 ημέρες να εξεταστούν σε 13 μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε 2 ημέρες θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα για τις πανελλήνιες.

    Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τεράστιο άγχος στους μαθητές, δικαιολογημένη ανασφάλεια –απογοήτευση και την αποστροφή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα όλα αυτά εφαρμόζονται σε μια εποχή όπου κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει καθημερινά την οικονομική κρίση, την ανεργία και βέβαια κάθε τέτοιου είδους απορύθμιση.

Ελπίζουμε η φωνή των μαθητών σε αυτή την διαμαρτυρία να ακουστεί, γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και όχι πλεονέκτημα των πιο εύπορων συμπολιτών μας.

Διευκρίνιση: Εκ παραδρομής η προηγούμενη ανακοίνωση της 4ης Νοεμβρίου φέρεται ως ανακοίνωση του συλλόγου γονέων ΓΕΛ Φιλιππιάδας ενώ ήταν ανακοίνωση του ΔΣ αυτού. Επίσης η παρούσα αποκαθιστά τις όποιες παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν αφού στην αρχική φαινόταν ως εμπλεκόμενοι και οι διευθυντές των σχολείων της περιοχής.

ΤΟ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)