to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 19.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Οι γιατροί καταδικάζουν τις αιμοδοσίες με ρατσιστικά κίνητρα

Κατηγορηματικά αντίθετος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, για λόγους προώθησης πολιτικών και ρατσιστικών επιδιώξεων, όπως επιδιώκει η Χρυσή Αυγή. Κάθε τέτοια εκδήλωση «είναι απάνθρωπη και καταδικάζεται απερίφραστα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει: «Όποιος ιατρός συμμετέχει σε εκδηλώσεις διακρίσεων, παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και είναι υπόλογος έναντι του νόμου και της Κοινωνίας».


Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση:


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου:

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει κάθε διάκριση και ρατσιστικό διαχωρισμό στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος ή εθνότητας.


Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ειδικότερα η εκμετάλλευση και η χορήγηση αίματος, του πολύτιμου αυτού ανθρώπινου στοιχείου, για λόγους προώθησης πολιτικών και ρατσιστικών επιδιώξεων, όπως επιδιώκει η Χρυσή Αυγή, είναι απάνθρωπη και καταδικάζεται απερίφραστα.


Η Εθελοντική Αιμοδοσία, που οργανώνεται από φορείς της Πολιτείας, οφείλει να περιλαμβάνει κάθε συνάνθρωπο που διαμένει  στη χώρα μας και έχει ανάγκη του βασικότερου ανθρώπινου αγαθού, όπως είναι το αίμα, χωρίς διακρίσεις.


Οι φιάλες αίματος που συλλέγονται κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια, σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.


Οι ιατροί οφείλουν στα πλαίσια του ιατρικού λειτουργήματός τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Όποιος ιατρός συμμετέχει σε εκδηλώσεις διακρίσεων, παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και είναι υπόλογος έναντι του νόμου και της Κοινωνίας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν, με τις παρεμβάσεις τους, να προστατεύσουν την ιερή πράξη της αιμοδοσίας».

Διαβάστε ακόμα:

Παραβίαση του όρκου του Ιπποκράτη από Χρυσαυγίτες


Άλλο αλληλεγγύη και άλλο χρυσαυγίτικα επικοινωνιακά τεχνάσματα





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)