to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 20.03.2015

Πολιτική

Οι Γερμανοί Πράσινοι υπέρ της διευθέτησης των πολεμικών επανορθώσεων

Υπέρ της διευθέτησης του ζητήματος των ελληνικών διεκδικήσεων σε ό,τι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις τάσσονται εκπρόσωποι των Γερμανών Πρασίνων, με δηλώσεις τους στο περιοδικό Der Spiegel.


Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Άντον Χοφράιτερ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Γερμανία δεν μπορεί να εξαφανίσει έτσι απλά την διεκδίκηση της Ελλάδας για αποζημιώσεις από το τραπέζι» προσθέτοντας ότι «αυτό το κεφάλαιο δεν έχει ουσιαστικά κλείσει ούτε ηθικά ούτε νομικά», ενώ η γερμανική κυβέρνηση θα έκανε καλά να συζητήσει με την Ελλάδα για την εξέταση των γερμανικών εγκλημάτων στην Ελλάδα και να αναζητήσει μια αμοιβαία λύση».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι για να προχωρήσει το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι απολύτως απαραίτητη η αλληλεγγύη μεταξύ λαών και κρατών. Η αναγνώριση παλιών εκκρεμοτήτων μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση και γι' αυτό χαιρετίζουν την κίνηση των Πράσινων της Γερμανίας να πάρουν ανοιχτά θέση σ' αυτήν την συζήτηση. Είχε πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση για το θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε η συνπρόεδρος των γερμανών Πράσινων, Simone Peter, με την εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα.στις αρχές Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: “Οι προτάσεις εκπροσώπων των Γερμανών Πράσινων έρχονται να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σε ότι αφορά τις Γερμανικές αποζημιώσεις, και αν ακολουθηθούν από την Γερμανική κυβέρνηση θέτουν τις βάσεις για μία ειλικρινή φιλία και την ισότιμη συνεργασία των δύο χωρών”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)