to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 17.09.2022

Κοινωνία

Aντικατασταλτικές πορείες: Xτύπημα των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών στα Προπύλαια - Μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη (ενημέρωση)

Χτύπημα των ΜΑΤ στην πορεία της Αθήνας ενάντια στην αστυνομική βία και την αστυνομακρατία - Από την αρχή η συγκέντρωση στα Προπύλαια τελούσε υπό ασφυκτική αστυνομική παρουσία -Mεγάλη διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο της χθεσινής αδιανόητης επίθεσης της αστυνομίας την ώρα της συναυλία του Θαν. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ


(φωτ. Τ. Μπόλαρη/Eurokinissi)

Η αστυνομία, με προφανή κυβερνητική εντολή, χτύπησε  λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, την πορεία που είχε μόλις ξεκινήσει από τα Προπύλαια. Όπως αποδεικνύουν αναφορές και αναρτήσεις στα social media, τα ΜΑΤ χτύπησαν τη διαδήλωση με το που κατέβηκε στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου, κυνήγησε τους διαδηλωτές με ρίψεις από την αύρα, χτυπήματα με γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης ως την Ομόνοια, ενώ επιχειρεί να διαλύσει κάθε απόπειρα ανασύνταξης της πορείας.

Φωτογραφίες δείχνουν ήδη τραυματισμένους διαδηλωτές από τα χτυπήματα των ΜΑΤ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα ΜΑΤ χτυπούν τη συντεταγμένη διαδήλωση χωρίς καμιά αφορμή:

Η στιγμή της επίθεσης των κρανοφόρων, που χτυπούν και διαδηλωτέ επάνω στα κάγκελα της Πανεπιστημίου:

Από άλλη γωνία:

Η «αύρα» σε δράση:

Η μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια είχε τεθεί από την αρχή από σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό (MAT, ΥΜΕΤ και ΟΔΟΣ):

(φωτ. 7.10 μ.μ. από το προφίλ της νΚΑ στο Twitter)

Και η... ευρηματική ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πάντως, ο λόγος για την επίθεση ήταν το άνοιγμα της κυκλοφορίας (!). Στην, για μια ακόμη φορά ευρηματική (στο να αντιστρέφει τα γεγονότα) ανακοίνωσή της αναφέρει πως  «πάνω από 500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια οι οποίοι όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επεχείρησαν να τους οριοθετήσουν σε μια λωρίδα του δρόμου, αντέδρασαν πετώντας διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών» - ακριβώς δηλαδή ό,τι βλέπουμε και στα παραπάνω βίντεο...

Μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέχει, αλλά αυτό δεν πτόησε τους διαδηλωτές. Η πορεία κατέληξε στο ΑΠΘ, με το ΑΠΕ να μεταδίδει ότι υπήρξαν μικρής έκτασης συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Μαζική συμμετοχή μετά το όργιο καταστολής χθες (Παρασκευή) το βράδυ στο ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται πως, με αφορμή την προσπάθεια εγκατάστασης της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» μέσα στα ΑΕΙ, η ΕΛΑΣ εδώ κα καιρό τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκηεπιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον των φοιτητών, με αποκορύφωμα την ρίψη χημικών στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου εντός του campus του ΑΠΘ το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε σχετικά:

«Μας έπιασε όλους μια ξαφνική συγκίνηση...»: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απαντά στην ΕΛΑΣ για την καταστολή στο ΑΠΘ

«Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και ηλιθιότητας»: Ο Δημ. Μυστακίδης για τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στη συναυλία στο ΑΠΘ

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομική επίθεση στο ΑΠΘ: Να φύγουν!

Νοτοπούλου στον Πρύτανη ΑΠΘ για την αστυνομοκρατία: Είναι ντροπή για το πανεπιστήμιο - Θα έπρεπε να είστε με τους φοιτητές (βίντεο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)