to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 07.09.2022

Κοινωνία

Οι φοιτητές εμπόδισαν ξανά την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Με νέα απόπειρα εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου το απόγευμα της Τρίτης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε την καλλιέργεια διαρκούς έντασης με τους φοιτητές - Σε εξέλιξη βρίσκονταν ως αργά το βράδυ της Τρίτης οι φοιτητικές συγκεντρώσεις στις πύλες Πανεπιστημιούπολης και ΕΜΠ για να αποτραπεί η είσοδος των ΟΠΠΙ στους πανεπιστημιακούς χώρους, με την ΟΠΠΙ αλλά και τα ΜΑΤ να αποχωρούν λίγο πριν τις 12 π.μ.- Συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια


(φωτ. έξω από την πύλη του ΕΚΠΑ περί τις 9 το βράδυ της Τρίτης 6/9/22)

Ισχυρή απάντηση σε κυβέρνηση Μητσοτάκη και πρυτανεία ΕΚΠΑ έδωσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρέθηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στο πανεπιστήμιο για να υπερασπιστούν το άσυλο και τις σχολές τους. Τόσο η πανεπιστημιακή αστυνομία όσο και τα ΜΑΤ αποχώρησαν λίγο πριν τις 12 π.μ. από το ΕΚΠΑ.  Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, και ενώ είχαν προηγηθεί το πρωί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και στο υπ.  «Προστασίας του Πολίτη», η  «πανεπιστημιακή αστυνομία» έκανε πάλι την εμφάνισή της, με συνοδεία ...ΜΑΤ, στις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης στην οδό Ούλωφ Πάλμε και στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης στην οδό Κοκκινοπούλου. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν μάλιστα περί τις 10 το βράδυ, με νέες διμοιρίες των ΜΑΤ να φτάνουν κοντά στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης:

Στιγμιότυπα από το απόγευμα:

Άλλες εικόνες:

Υπενθυμίζεται ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, διοργανώνοντας μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

Για τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης, διαβάστε στο σχετικό μας θέμα - και δείτε εικόνες από την πρωινή συγκέντρωση με τον φακό του left.gr από τον Άγγελο Καλοδούκα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)